ELEKTRIFIKACIJA JE PRIHODNOST!

Vprašanje polnjenja električnih avtomobilov je lahko zelo zapleteno ali poenostavljeno tako, da preprosto priključite priloženi kabel v vtičnico in to je to. Doma bi uporabili standardni kabel, ki je priložen avtomobilu, ali vtič nameščenega zidnega sistema, medtem ko bi na cesti običajno uporabili kabel, ki je sestavni del polnilne postaje.

  

Če pa govorimo o polnjenju kot takem, osnovni znanosti, potem obstajata dve možnosti: polnjenje z izmeničnim tokom (AC) in polnjenje z enosmernim tokom (DC). AC polnjenje je polnjenje avtomobila iz običajnega električnega omrežja; DC polnjenje iz polnilne postaje z vgrajenim pretvornikom. Inverter je na neki način glavni razlog, zakaj se ti načini polnjenja razlikujejo po največji moči, ki jo običajno zagotavljajo.

Takole je: baterija shranjuje energijo v obliki enosmerne napetosti, avto pa mora imeti svoj vgrajen inverter, ki bo omogočal polnjenje baterije z enosmernim tokom tudi iz izmeničnega omrežja. Vendar pretvornik zahteva posebne parametre za določene izhode, čeprav le zaradi toplotne obremenitve, ki jo vključuje njegovo delovanje. In če bi moral imeti avto pretvornik izmeničnega toka v enosmerni tok za visoko izhodno moč, kot ga običajno imajo polnilniki za enosmerni tok, bi bil prevelik in pretežak.

Standardni pretvornik v avtomobilih je torej kompakten in lahko upravlja z izhodi v vrstnem redu enot do nižjih deset kW, kar so izhodi, ki jih AC ponuja polnjenje doma iz stenske vtičnice, wallbox, ali polnjenje na cesti iz javne polnilne postaje. Polnjenje upravlja avto sam in vse poteka preko lastnega inverterja.

Toda polnjenje z enosmernim tokom je drugačno. “Pri tem načinu polnjenja se energija v avto dovaja iz pretvornika, ki se nahaja v polnilni postaji, tako da je napetost že enosmerna in prilagojena bateriji,” pravi Michal Hora Škodin strokovnjak za visokonapetostne polnilne sisteme. Inverter v polnilni postaji je lahko veliko večji in težji od tistega v avtu, zato lahko doseže večje izhodne moči. Običajen hitri polnilnik z enosmernim tokom bo ponudil moč 50 kW, vendar tudi izhodi do 150 kW ali celo 350 kW niso neobičajni. ŠKODA ENYAQ iV se lahko na ta način polni z največjo močjo 135 kW. “Zanimivo je, da se med polnjenjem z enosmernim tokom pretvornik polnilne postaje v bistvu obnaša kot del avtomobila, nadomešča in odriva vgrajeni pretvornik avtomobila,” pojasnjuje Hora.

Kar zadeva konektorje, jih je več vrst – v Evropi je priključek, imenovan CCS – Combined Charging System – postal standard za hitro polnjenje z enosmernim tokom. In oblikovno je to le povečana različica konektorja tipa Mennekes, ki je standard za polnjenje z izmeničnim tokom in ga zato najdemo tako v domačih stenskih predalih kot tudi v avtomobilskem kablu, ki ga je mogoče priključiti na 230 V dvofazne in 400 V trifazne vtičnice.

V mreži polnilnih postaj je s POWERPASS na voljo 310 tisoč priključnih polnilnikov CCS za nemoteno polnjenje kjerkoli z uporabo ene avtorizacijske kartice. »V Evropi še vedno lahko najdemo konektor CHAdeMO, vendar je veliko manj razširjen in CCS je splošno sprejet standard,« pojasnjuje Hora. »Druge vrste konektorjev se na primer uporabljajo v Aziji ali ZDA, vendar to ni nekaj, s čimer se običajno mora ukvarjati evropski avtomobilist. Kljub temu je pri potovanju kamor koli zunaj EU dobro preveriti, kakšni priključki so na voljo na lokalnih polnilnih postajah in kakšne vtičnice se uporabljajo v državi ter se opremiti s potrebnimi adapterji,« svetuje Hora.

Odvisno od uporabljene metode se razlikujeta moč polnjenja in čas, ki ga mora avto preživeti priključen na polnilnik. S priloženim polnilnim kablom se lahko električni avtomobil polni iz standardne električne vtičnice z močjo med 2,3 in 11 kW. Medtem ko imajo javni AC polnilniki običajno moč od 3,6 do 22 kW, lahko trifazna vtičnica ali hišna napajalna postaja prenese moč od 7,2 do 11 kW. Polnjenje iz klasične 230 V vtičnice je najšibkejše in zato najpočasnejše.

Z DC polnjenjem je vse veliko hitreje. Polnilnik z močjo 50 kW lahko naprimer napolni ENYAQ iV do 80 % kapacitete baterije – priporočena stopnja polnjenja – v manj kot eni uri; polna zmogljivost vzame približno eno uro in dvajset. S 135 kW lahko ENYAQ iV napolnite od 10 do 80 % zmogljivosti v samo 29 minutah.