ELEKTRIČNA VOZILA SO LAHKO SEKSI

Avtomobilska industrija postaja vse bolj elektrificirana, po nedavno napovedanih Q4 e-tron in e-tron GT pa prihaja še Audijev povsem električni koncept A6 e-tron. A6 e-tron, predstavljen na avtomobilskem sejmu Auto Shanghai 2021 v Šanghaju, je povsem električna različica enega najpomembnejših Audijevih avtomobilov. Življenje je model kot Audi 100 začel leta 1968 in končal leta 1994, ko je postal A6 Sedan, Avant, allroad ter A7 Sportback, preden je zdaj le ta postal koncept A6 e-tron.

Temelji na sistemu “Premium Platform Electric” (PPE), ki podpira Audijeve, Volkswagnove in Porschejeve elektromotorje. Najnovejši dodatek družini e-tron je bil zasnovan ne samo zato, da bi prikazal prihodnost Audija, temveč tudi oblikovalsko in lepotno prakso, ki dokazuje, da so električni avtomobili lahko atraktivnega videza. Dejansko je zasnova A6 e-tron očesu zelo “prijazna”, kar je posledica velike sprednje “rešetke”, ki jo izkoriščajo štirje obroči LED, pa tudi poševne strešne linije, ki pritegne pogled v zadnji del, oplemeniten s spojlerjem.

O konceptnem avtomobilu je bilo izdanih zelo malo informacij, razen tega, da se ponaša z dosegom do 700 km, najmočnejša različica pa bi od 0 do 100 km/h skočila v manj kot štirih sekundah. Poleg tega Audi navaja, da bi za polnjenje do 300 km dosega potrebovali le 10 minut, v samo 25 minutah pa lahko odstotek akumulatorja povečate s pet na 80 odstotkov.