EKOSISTEM MOBILNOSTI STVARI, PRIHODNOST MOBILNOSTI?

Hyundai Motor Company je na CES 2022, enem najvplivnejših tehnoloških dogodkov na svetu, predstavil svojo vizijo za pionirsko uporabo robotike v resničnem svetu in v navidezni resničnosti metaverse.

  

V okviru glavne teme »Razširitev človeškega dosega« so predstavitve Hyundai Motor odražale, kako bo robotsko poslovanje podjetja spodbudilo premik paradigme v smeri mobilnosti v prihodnosti, ki bo preseglo tradicionalna prevozna sredstva in izpolnilo neomejeno svobodo gibanja za človeštvo. Robotika je bistveni del preobrazbe Hyundai Motor v ponudnika pametnih rešitev za mobilnost. Po prevzemu Boston Dynamics, inovatorja na tem področju, se je Hyundai Motor osredotočil na napredek robotike, da bi izboljšal življenja ljudi z vrsto rešitev za mobilnost. Podjetje vidi robotiko in mobilnost kot komplementarni, saj eno pospešuje razvoj drugega in obratno.

Skupaj tvorita sinergistično kombinacijo, ki bo dodala vrednost podjetju in spodbudila napredek človeštva, začenši z ekosistemom mobilnosti stvari (MoT), ki temelji na robotiki.