EKIPA ABT CUPRA XE GRE Z LOEBOM NA ZMAGO!

Slavni rally voznik Sébastien Loeb bo za naslednjo dirko kategorije Extreme E, ki bo 8. in 9. julija 2023 na Sardiniji, združil moči z ekipo ABT CUPRA. Z Loebovim izjemnim znanjem in izkušnjami v kategoriji Extreme E se želi ekipa ABT CUPRA XE na dirki za nagrado Island X Prix boriti za zmago.

  

Loeb bo nastopil z vozilom CUPRA Tavascan XE v paru s Klaro Andersson, vzhajajočo zvezdo svetovnega prvenstva v rallycrossu (World RX). Odločitev ekipe ABT CUPRA, da v ekipo pripelje Loeba, priča o njihovi odločenosti, da sestavijo najboljšo možno postavo, ki se bo borila za stopničke in zmage. Sébastien Loeb ima za seboj uspešno kariero s številnimi naslovi v različnih kategorijah. Poleg lanske zmage v prvenstvu Extreme E ima Loeb na svojem računu tudi neverjetnih devet naslovov svetovnega prvaka v rallyju. Loeb je s svojim neprekosljivim strokovnim znanjem in odločnostjo neprecenljiva pridobitev za ekipo ABT CUPRA XE.

Sébastien Loeb je navdušen nad novim sodelovanjem z ekipo ABT CUPRA XE: “Veselim se, da se po dveh preteklih sezonah vračam na dirke prvenstva Extreme E. To je tekmovanje, ki je podobno rallycrossu, zato mislim, da bom hiter in pripravljen na boj. Prav tako bo lepo spoznati novo ekipo in se ponovno srečati s Klaro.”

Cilj prvenstva Extreme E je spodbuditi ljudi k pozitivnemu ukrepanju za zaščito prihodnosti planeta, saj z električnimi terenskimi dirkami v naravnih okoljih, ki jih ogrožajo podnebne spremembe, nazorno prikazuje, kako lahko preprečimo nadaljnjo škodo in prispevamo k trajnosti. CUPRA je del prvenstva Extreme E že od samega začetka; vrednote znamke se namreč po svoji naravi ujemajo z njihovimi vrednotami. Tekmovanja Extreme E odlikuje prebojna vključitev mešanih vozniških ekip, kar je na velikih avtomobilističnih tekmovanjih prava redkost. Ta napredni pristop se odlično ujema z doslednimi prizadevanji znamke CUPRA za enakost spolov.

“S tem, ko smo angažirali Sébastiena, je cilj jasen, želimo se boriti za stopničke in zmage. Biti del skupnosti znamke CUPRA pomeni biti istega duha in istih misli,” je dejal Xavi Serra, vodja oddelka CUPRA Racing. “Ponosni smo, da s to etiko delujemo tako na dirkališču kot zunaj njega. Veselimo se, da bo Sébastien v ekipi naše skupnosti tekmoval na prihajajoči dirki na Sardiniji.”

Naslednja dirka v koledarju prvenstva Extreme E se bo odvijala 8. in 9. julija na Sardiniji. Ekipa ABT CUPRA s Sébastienom Loebom in Klaro Andersson za volanom bo pripravljena, da pokaže svoje izjemne sposobnosti in odločnost, da se še naprej bori v kategoriji Extreme E.