EDINSTVEN PRISTOP K RAZVOJU

Medtem ko se Hyundai pripravlja na lansiranje svojega prvega popolnoma električnega visokozmogljivega avtomobila IONIQ N, zdaj premierno predstavlja dva nova koncepta RN22E in N Vision 74 pod svojo visokozmogljivo podznamko N. Avtomobili “rolling labs” dokazujejo zavezanost proizvajalca tehnologijam brez emisij in utelešajo visoko zmogljivo vizijo elektrifikacije Hyundai N. Hyundai N je bil lansiran pred komaj sedmimi leti, zakoreninjen v motošportu, in leta 2017 lansiral svoj prvi serijski cestni avtomobil, Hyundai i30 N.

  

“RN22e in N Vision 74 imata pomembno vlogo pri strateškem razvoju naše celotne ponudbe izdelkov, zlasti naših elektrificiranih, visoko zmogljivih vozil,” Thomas Schemera, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za uporabniško izkušnjo pri Hyundai Motor Company sporoča v sporočilu za javnost. “Rolling labs predstavljajo stalen razvoj naših najnaprednejših tehnologij. S tem edinstvenim pristopom smo pripravljeni na izzive prihodnosti, saj nas opolnomočuje, da se pripeljemo do skrajnih meja.”

N Vision 74 retrofuturističnega videza je hibrid na vodikove gorivne celice, ki se pokloni konceptu Hyundai Pony Coupe iz leta 1974, ki ga je oblikoval legendarni Giorgetto Guigiaro. Ključne značilnosti, ki so bile prenesene, so čista površina, dinamičen proporcionalen profil in edinstvena B stebrička. Dodatni elementi vključujejo osvetlitev Parametric Pixel in kokpit, osredotočen na voznika, ki združuje dediščino in sodoben dizajn.

Curvier RN22e rolling lab koncept optimizira Hyundaijevo značilno električno globalno modularno platformo (E-GMP), ki je nameščena v poenostavljeni zunanjosti, ki temelji na nedavno razkritem IONIQ 6 EV.

“RN22e je preizkušen za maksimiziranje treh stebrov zmogljivosti N-ja, začenši z zavijanjem,” piše Hyundai v sporočilu za javnost. “RN22e z večjo težo dvigne občutek rezanja ovinkov z raziskovanjem vektoriranja navora z dvojno sklopko. Poleg tega 3D natisnjeni deli zmanjšajo težo in ohranijo togost za boljši napad v ovinek.”

Ker Hyundaijevi inženirji še naprej preizkušajo koncepte, morata biti RN22e in N Vision še potrjena za komercialno proizvodnjo. Oglejte si zgornji posnetek dirke in ostanite z nami za več podrobnosti.