DRZNO IN IZIVALNO. DIVJE!

Vsi, ki radi berete revijo DAVID najbrž že veste, da sodelovanja nosijo posebno mesto v naših knjižicah zanimivosti. Od modnih, do športnih, tehnoloških in avto-moto, skozi leta smo se dotaknili številnih zanimivih združevanj različnih znamk in posameznikov. Vendar nas je redko katero navdušilo do te mere, kot je to uspelo nanovejši združitvi moči med znamkama KTM in BRABUS. Ta izredno omejena posebna izdaja je namreč nadaljevanje edinstvenega BRABUS 1300 R, predstavljenega leta 2022, debitantskega koraka znamke luksuzne mobilnosti v svet ekskluzivnih sodobnih motociklov. Novi model predstavlja neposreden razvoj svojega predhodnika, ki ga odlikujejo najboljši vidiki obeh znamk, nove prepoznavne značilnosti in povsem izvirna osebnost.

  

BRABUS 1300 R Edition 23 odlikujejo razkošen stil, visoka raven pozornosti do detajlov in izjemno omejena izdaja. Motocikel je namreč zasnovan tako, da izstopa in združuje nepremagljivo natančnost Naked motociiklov z neokrnjeno, razkošja polno energijo. Novi Edition 23 pooseblja najboljše iz obeh blagovnih znamk zahvaljujoč močnemu dizajnu, izjemno elegantni estetiki in visoki uporabnosti. Dve legendarni barvni shemi, kovana platišča BRABUS Monoblock Z, vrhunski karbonski elementi karoserije in eleganten sedež po meri, ki so jih strokovnjaki za notranjost BRABUS iz Bottropa v Nemčiji obdelali s strokovno pozornostjo do podrobnosti, so le nekateri izmed vračajočih se in izboljšanih elementov DNK znamke BRABUS, ki opredeljujejo neverjetno edinstven in športen značaj motocikla, hkrati pa zagotavljajo takojšen faktor wow.

No, če preidemo še k samemu motociklu, KTM 1290 SUPER DUKE R EVO še naprej služi kot platno za BRABUS 1300 R Edition 23. Ta model, ki predstavlja KTM-ov napredek na področju visokozmogljivih motociklov, zagotavlja najsodobnejšo izkušnjo vožnje, brezkompromisno ergonomijo in vitalno komponento motocikla: vrhunski motor LC8 V-Twin s 1301 ccm, ki proizvede 180 konjskih moči pri 9500 vrtljajih na minuto in 140 Nm navora pri 8.000 vrt./min. Dvocevni izpušni sistem BRABUS poudarja svojo osebnost in v komplet vnaša močan zvok.

S številnimi svežimi inovacijami BRABUS 1300 R Edition 23 ohranja in krepi svoj sloves “črnega in drznega”. Osupljiv videz Edition 23 je poudarjen z značilno masko žarometov, skupaj z izpostavljeno ogljikovo stransko oblogo in ikoničnimi črtami blagovne znamke BRABUS. Poleg tega na novo oblikovane stranske plošče in zračni kanali spoštujejo leta proizvodnje prepreg ogljikovih vlaken. Izjemno lahka enodelna podloga iz ogljikovih vlaken po novem uporablja povsem novo prevleko za sedeže, ki se ujema s športnim, agresivnim značajem dizajna. Zasnova šivov BRABUS “Crest” je bila prav tako dodana ponovno oblazinjeni površini sedeža. Nenazadnje so bila izdelana povsem nova ogledala, posebej za dokončanje edinstvene zasnove motocikla.

BRABUS 1300 R Edition 23 ponuja tudi kovana platišča BRABUS Monoblock Z, ki so bila oblikovana tako, da spominjajo na floto posebnih superšportnih vozil znamke 1-Second-Wow. Sodobne proizvodne tehnike in svež “Platinum Black” zaključek zagotavljajo podpisni videz BRABUS in največjo moč. BRABUS 1300 R Edition 23 pa je, kot rečeno, na voljo v dveh različnih barvnih shemah: »Superblack« in »Stealth Gray«, od katerih vsaka doda poseben pridih osebnosti motocikla. Za oba modela velja omejitev proizvodnje na 145 enot, ki so razdeljene na nekaj trgov.