DRZNI 308 SW, NOV OBRAZ ZNAMKE PEUGEOT

Znamka PEUGEOT vam s ponosom predstavlja povsem novega PEUGEOTA 308 SW s čisto svojstveno obliko karoserije. Ponaša se z izrazno stilsko zasnovo z elegantnim profilom in prefinjenim zadnjim delom. Učinkovita in ultra moderna zasnova pa hkrati zajema vse nepogrešljive elemente, ki jih pričakujejo kupci segmenta kompaktnih karavanov.
  

Visokorazredni in tehnološko napredni novi PEUGEOT 308 SW je tako kot novi PEUGEOT 308 pridobil prenovljeni PEUGEOT i-Cockpit®, ki ponuja povsem nove izkušnje zahvaljujoč izboljšani ergonomiji, oblikovni zasnovi in kakovosti. Zagotavlja pa tudi več užitkov v vožnji in možnosti za povezljivost:

  • nov volan manjših dimenzij je opremljen z integriranimi stikali in je na voljo tudi z ogrevanjem;
  • digitalna 3-dimenzionalna instrumentna plošča je umeščena v višini oči in zajema 10-palčni digitalni prikazovalnik;
  • inovativno zasnovani 10-palčni sredinski zaslon na dotik visoke ločljivosti razpolaga z novim intuitivnim in povezljivim sistemom za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect® Advanced, ki je enak okolju na pametnem telefonu;
  • nova stikala i-toggles so nadomestila upravljalno ploščo klimatske naprave. Vsako tipko i-toggle je možno popolnoma nastaviti, tako da služi kot bližnjica do posebne funkcije na sredinskem zaslonu;
  • povezljivost s štirimi vtičnicami USB C, brezžična funkcija zrcaljenja (mirroring) in možnost istočasne priključitve dveh telefonov prek povezave Bluetooth.

Novi PEUGEOT 308 SW je lahko opremljen s sistemi za polsamodejno vožnjo zadnje generacije, ki zagotavljajo vse več varnosti, kot na primer paket Drive Assist 2.0 (na voljo proti koncu letošnjega leta). Paket zajema prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop and Go (samodejni menjalnik EAT8) in pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu, temu pa se pridružujejo še tri nove funkcije, ki bodo na voljo za vozišča z ločenimi voznimi pasovi: polsamodejna menjava voznega pasu, vnaprejšnje priporočilo o omejitvi hitrosti in prilagoditev hitrosti v ovinkih.

View this post on Instagram

A post shared by Peugeot (@peugeot)

Za novega PEUGEOTA 308 SW je v ponudbi več vrst motorjev, kot na primer priključni hibridi (HYBRID 225 e-EAT8, HYBRID 180 e-EAT8), bencinske izvedenke (PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 in PureTech 130 S&S EAT8) in dizelske različice (BlueHDi 130 S&S BVM6 in BlueHDi 130 S&S EAT8).

V nekaterih državah je nakup novega PEUGEOTA 308 SW možno v celoti opraviti na spletnem mestu znamke, saj le-to omogoča 100-odstotno digitalni nakup, odkup rabljenega vozila, sklenitev pogodbe o financiranju in izbiro kraja predaje vozila.