DRUŽENJE, MODA IN VESELJE

Sinoči so se v Cukrarni na modni reviji REDical Park zbrali ljubitelji urbanega sloga. Revija predstavlja vrhunec modnega natečaja, na katerega se je prijavilo 50 oblikovalcev, na pisti pa je svoje kreacije predstavilo 8 finalistov, ki jih je izbrala žirija, zmagovalec pa je postal Deni Pregelj.

  

Namen natečaja REDical Park je podpreti v slovenskem prostoru delujoče mlade modne ustvarjalce in jim omogočiti, da se predstavijo javnosti. Srž ulične kolekcije, ki je bila na ogled sinoči, so bili urbana scena, nekonvencionalni modni izraz ter rdeča barva. Revija je potekala v čudovitem belem ambientu Cukrarne in med, v belo oblečenem občinstvu, so kreacije v izključno rdeči barvi na beli modni pisti močno izstopale.

Občinstvo je med finalisti – to so bili Ana Strnišnik, Anže Orešnik, Deni Pregelj, Eva Jelenc, Eva Maganja, Neja Stoilkovsky, Tamara Bizjan in Uroš Topić – izbralo zmagovalca Denija Preglja, ki je za natečaj ustvaril popolno silhueto londonskega moškega. Od organizatorja, znamke Beefeater gin & tonic, je prejel štipendijo v višini 2.000 evrov.