DRAGULJ NAPREDNE TEHNOLOGIJE, BISER MOŠKOSTI

Vsi vemo, da urarski velikan Bell & Ross rad znova in znova na novo določa estetske smernice sodobnega urarstva. Pariški urarski hiši to zelo dobro uspeva. Nič drugače pa ni bilo niti tokrat z uvedbo novega modela BR 01, povsem unikatne in edinstvene ure, ki jo neposredno navdihujejo letalski instrumenti, uporabljeni v kabini zrakoplova.

Kvadratno ohišje, okrogla številčnica in en vijak v vsakem od štirih vogalov … Rezultat? Več kot izviren koncept, utilitaristična zasnova in ura, ki revolucionira tradicionalne urarske smernice. Z leti se je ta brezčasna ikona še naprej razvijala ter pri tem ostala zvesta svojemu izvoru in močni identiteti. Bell & Ross, ki od takrat po mnenju številnih predstavlja referenco v letalskem urarstvu, je v naslednjem koraku, v okviru povsem logične poteze, leta 2019 predstavil časomer, namenjen mestnim raziskovalcem – BR 05. Le-ta spada v družino ur z integrirano zapestnico, ki se zlije z ohišjem in ustvari brezhiben, enoten kos. Omenjeni model je bil medtem od svoje predstavitve že večkrat oplemeniten z zlatom, pa naj bo to v jekleno zlati različici ali s kombinacijo zlate in modre barve. No, letos pa bo model nekaj posebnega. Povsem zlat model namreč iskrivo sije na vašem zapestju in vam kot uporabniku ponuja občutek vzvišenosti. Za še dodatno okrepitev tega že tako dragocenega videza se je francoski urar odločil časomer skeletonizirati.

In verjemite nam, ko se SKELETON 05 preobleče v zlat kostum, njegov mehanizem postane pravi dragulj v središču te dragocene zasnove. Če se premaknemo na najbolj bistven del časomera, odprta številčnica najprej izpostavlja 18-karatne pozlačene indikatorje časa in tvori jasno okno, skozi katerega je mogoče občudovati skeletno gibanje iz 18-karatnega rožnatega zlata. Skeletni kazalci ur in minut so enako pozlačeni z 18-karatnim rožnatim zlatom, medtem ko za odlično berljivost ponoči in podnevi skrbi bel premaz Super-Luminova®, ki fantastično deluje v kontrastu z zlato časovnico. Model BR05 SKELETON GOLD je sicer opremljen z mehanizmom BR-CAL.322, navitim z vrtljivo pozlačeno nihajno utežjo 360 ° iz 18-karatnega zlata, ki je uporabniku ves čas na očeh – to si zaradi svojega bogatega videza tudi zasluži. Logotip znamke je metaliziran na hrbtni strani safirnega ohišja. Za konec lahko ugotovimo, da je časomer, opremljen s satenasto polirano zapestnico iz 18-karatnega rožnatega zlata pravi biser moškosti, ki ga lahko dodatno prilagodimo s črnim gumijastim trakom, ki bo temu versatilnemu modelu ure ponudil športni pridih. No, časomer ni le biser moškosti, temveč pravi dragulj napredne tehnologije.

Ljubitelje mehanske izdelave bo tako nedvomno zapeljala ta ekskluzivna edicija, omejena na le 99 kosov, katere popolnoma zlata zasnova poudarja monoblok modela. Vse to v le 155 gramih. Da bi še dodatno poudarili prefinjenost mehanizma in njegovo delovanje, so inženirji v podjetju Bell & Ross izrezali most in ploščo v grafičnem in rafiniranem slogu.

  • Gibanje: kaliber BR-CAL.322. Samodejno mehansko.
  • Funkcije: ure, minute in sekunde.
  • Vodoodpornost: 100 metrov.
  • Premer ohišja: 40 mm.
  • Pas: črn gumijast trak ali zapestnica iz poliranega 18 k rožnatega zlata.