DOSTAVNO VOZILO, KI ČISTI ZRAK OKOLI SEBE

Ker se večina avtomobilske industrije premika proti bolj zeleni prihodnosti z električnimi pogoni, je Mercedes-Benz razvil nov koncept električnega dostavnega kombija, ki presega zgolj zmanjšanje emisij ogljika.

Novi koncept, ki so ga ustrezno poimenovali Sustaineer, se osredotoča na ustvarjanje bolj trajnostne prihodnosti v logistiki. Poleg bolj zelenega pogonskega sklopa lahko vozilo dejansko očisti zrak, ki ga obdaja, s pomočjo finih filtrov za delce, nameščenih na sprednjem delu kombija in njegovem podvozju. Uporablja tudi disk zavore iz litega železa s keramično prevleko, s čimer omeji količino prahu, ki nastane v zraku.

Poleg čiščenja zraka je EV opremljen z vrsto drugih okolju prijaznih tehnologij, kot so sončne celice na strehi za povečanje dosega avtomobila, energetsko učinkovitejši sistem ogrevanja, pnevmatike z nizkim kotalnim uporom in veliko tišja avtomatska vrata. Tudi sama konstrukcija kombija je okolju prijazna, z uporabo cele vrste recikliranih materialov, kot so gospodinjski odpadki, naravna slama, rabljene pnevmatike in recikliran polipropilen.

Nemški proizvajalec avtomobilov nima informacij o tem, kdaj bo Sustaineer zapeljal na ceste, vendar podjetje pravi, da je te tehnologije zasnovalo z mislijo na množično proizvodnjo, od katerih bi nekatere lahko prešle tudi na druga gospodarska vozila.