DOGODEK V DRUŽBI ČEŠNJEVIH CVETOV

Podjetje Philips za osebno nego je v čudovitem ambientu hotela Antiq Palace gostilo lepotni pogovor z vrhunskim stilistom pričesk Louijem Ferryjem, dermatovenerologinjo Niko Juriševič Dolinar in oralno higieničarko Katjo Majes Pečovnik. Zanimivi strokovnjaki so podelili številne uporabne lepotne in zdravstvene nasvete, gostje pa so lahko pobliže spoznali inovativne pripomočke za nego in lepoto s tehnologijo zaznavanja SenseIQ. Predstavili so tudi omejeno izdajo priljubljene sonične zobne ščetke Philips Sonicare Prestige 9900 v luksuzni in priročni potovalni torbici s češnjevimi cvetovi.

  

Na lepotnem dogodku Philips so v ospredje postavili inovativne pripomočke s tehnologijo zaznavanja SenseIQ, in sicer sonično električno zobno ščetko Sonicare Prestige 9900, revolucionaren pripomoček za odstranjevanje dlačic Lumea IPL ter napredna pripomočka za oblikovanje las, sušilnik in samodejni kodralnik las, ki ščitita lase pred poškodbami in izsuševanjem.

Na dogodku so tako ob bližajočem se poletju naznanili omejeno izdajo najnaprednejše sonične električne zobne ščetke Sonicare Prestige 9900 v luksuzni potovalni torbici, poslikani s češnjevimi cvetovi in z ginko listom, v kateri je lahko ščetka varno pospravljena tudi takrat, ko jo polnimo. Omejena izdaja prihaja v posebnem pakiranju za popolno nego, skupaj z darilom – L’occitane kremo za roke in kremo za telo iz kolekcije Češnjev cvet.

Zobje so pogosto ogledalo naše skrbi zase. Pri negi zob je zelo pomembno, da smo z dlesnimi dovolj nežni, a hkrati zobe temeljito očistimo.

“Napredek tehnologije in boljše ščetkanje se vse bolj pozna pri starejših, ki imajo danes manj protez kot pred 20 leti, je povedala ustna higieničarka Katja Majes Pečovnik, ki na družbenih omrežjih deluje pod imenom Zobna Mami in ozavešča o ustnem zdravju. “Pri svojem delu sicer opažam, da so sodobne ženske pripravljene v svoje ustno zdravje vse več vlagati, se rade tudi pohvalijo, da uporabljajo kakovostne električne zobne ščetke, kot je Philips Sonicare. Sicer pa bi kot največjo pomanjkljivost pri negi zob poudarila slabo tehniko in vse slabše ščetkanje proti koncu ščetkanja. Tudi pri tem nam je lahko električna zobna ščetka v pomoč.”

Da so sodobne inovacije še kako pomembne tudi pri urejanju pričesk, je povedal vrhunski stilist pričesk Loui Ferry, ki ga k sodelovanju vabijo številna svetovno znana imena in znamke, kot so sestri Kylie in Kendall Jenner, Chanel, Cartier, na revijah Armani, Louis Vuitton, Prada, Dior, in še in še bi lahko naštevali, želel pa bi si, da se med njimi nekoč najde tudi Angelina Jolie. Pri udejanjanju njegove vizije so kakovostni pripomočki, ki v kratkem času dostavijo čim boljši rezultat, bistvenega pomena.

“Pri Philips sušilniku za lase s tehnologijo SenseIQ mi je najbolj všeč to, da lahko izbereš stil in temperaturo ter nastavek, ki lepo oblikuje naravne kodre. Pri samodejnem kodralniku pa to, da deluje v obe smeri, kar omogoča, da odpremo obraz in da nas kodri ne ovirajo, ampak so zgolj češnjica na torti. Deluje izjemno hitro, zajame večji šop las in se ugasne, ko je koder narejen. Tako jih ne moremo poškodovati. Lahko rečem, da lahko oblikujemo vse lase v 12 minutah, maksimalno 16-ih,” je povedal Loui Ferry.

Priporočil je tudi pomemben trik pri urejevanju kodrov, in sicer, da kodre po urejanju obvezno razčešemo in jih oblikujemo v obe smeri, s čimer se izognemo t.i. “maturantskim” kodrom. Če smo nekoč na učinkovito in varno trajnejše odstranjevanje dlačic hodili v lepotne salone, nam dandanes sodobna tehnologija, s katero se ponaša Philips Lumea IPL, omogoča izjemne rezultate tudi doma.

“Smiselno je sicer pred postopkom na delu kože preveriti, ali se pojavi kakšna iritacija, ampak lahko rečem, da gre za povsem varen tretma, ki ne povzroča poškodb,” je povedala dermatovenerologinja Nika Juriševič Dolinar, dr. med, ki jo mnogi poznajo po strokovnih in poučnih vsebinah o negi koži na družbenih omrežjih, zbranih na profilu Skinology. Dodala je, da koža pred tretmajem ne sme biti posončena, mora pa biti obrita, depilirana ali epilirana. Tretma je primeren za večino tenov kože in barve dlačic – od temno blond do črnih.

Nova ščetka Sonicare Prestige v omejeni izdaji je v prodaji od sredine junija v vseh trgovinah Big Bang in na njihovi spletni strani.