DOGODEK, KI ODPIRA USTA

Samsung Electronics je v preteklih dneh gostil Bespoke Home 2022. Dogodek je predstavil novo linijo naprav Bespoke. Letošnja tema je temeljila na konceptu širjenja prostora, izkušenj in časa za zagotavljanje boljše življenjske izkušnje znotraj doma, ki presega standardne gospodinjske aparate.

  

»Pozitiven odziv na lanski dogodek Bespoke Home nam je pokazal, da si ljudje po vsem svetu želijo naše vizije boljšega domačega življenja z navdihujočim dizajnom, prilagajanjem in inteligentno povezljivostjo. Letos smo navdušeni, da bomo gradili svojo vizijo tako, da strankam ponudimo več priložnosti, da se izrazijo, izkusijo povezane ugodnosti in so trajnostne v podjetju z napravami Bespoke,« je dejal JaeSeung Lee, predsednik in vodja digitalnih naprav pri Samsung Electronics.

Širitev koncepta Bespoke na celoten dom

Samsung letos ponuja celostno izkušnjo z razširitvijo koncepta Bespoke na celoten dom. Poudarek je na nadgrajenih kuhinjskih in bivalnih aparatih z elegantnimi barvami, posodobljenimi funkcijami in vrhunsko obdelavo. Kot novost Samsung v tej liniji predstavlja pralni in sušilni stroj Bespoke z umetno inteligenco ter nove kuhinjske aparate Bespoke. Na evropskem trgu ta linija vključuje tudi popolnoma nove pečice Bespoke. Slednje temeljijo na tehnologiji umetne inteligence in bodo predstavljene v drugi polovici leta. Pečica Bespoke ponuja povezane funkcije prek aplikacije SmartThings, zaradi česar je kuhanje lažje in učinkovitejše s še bolj okusnimi rezultati. Tehnologija umetne inteligence AI Pro Cooking™ lahko prepozna sestavine, ustrezno optimizira nastavitve in spremlja hrano med kuhanjem ter prepreči, da bi bila preveč ali premalo pečena. Funkcija Dual Cook Steam™ omogoča uporabnikom, da pripravijo zdrave jedi na pari in hrano v pečici z različnimi nastavitvami hkrati. Funkcija Sense-to-Open pa preprosto odpre vrata pečice z enim dotikom, kar prinaša eleganten in minimalen dizajn z ravnimi vrati brez ročajev. Preostali del linije Bespoke, vključno s pomivalnim strojem in indukcijsko kuhalno ploščo, bo na voljo v drugi polovici leta 2022. Nov pralni in sušilni stroj z umetno inteligenco Bespoke bo opremljen z najnovejšimi energijsko varčnimi tehnologijami in okolju prijaznimi funkcijami, vključujoč AI Ecobubble, AI Wash in SpaceMax. Samsung je na dogodku poseben poudarek namenil razvoju Bespoke oblikovanja prek različnih prizadevanj, kot so oblikovalska tekmovanja, sodelovanje z umetniki in ekskluzivne plošče. Pristop  kaže na iskanje uporabnikom kar najbolj prilagojene rešitve. Podjetje je pri posebnih projektih oblikovanja hladilnikov Bespoke sodelovalo tudi s priznanimi umetniki, vključno s Thibaudom Héremom, Andyjem Rementerjem in Alexom Probateom. Samsung na ta način dviga presonalizacijo na višjo raven z nedavno napovedanim MyBespoke storitvami v ZDA. MyBespoke bo strankam ponudil možnost oblikovanja in izdelave prilagojenih, unikatnih hladilnih plošč s francoskimi vrati po naročilu. Za slednja bodo uporabniki lahko uporabili svojo umetnost, natisnjene materiale in fotografije. Storitev s prilagojenimi ploščami bo v ZDA na voljo še letos.

Bolj pametno in praktično življenje v zavetju doma

Brezhibna povezana izkušnja pomeni več kot le upravljanje naprav prek aplikacije. Gre za ustvarjanje osebnih izkušenj znotraj zidov doma z uporabo tehnologije umetne inteligence. Vse z željo, da bi življenje postalo bolj praktično za posameznega uporabnika. S tem namenom podjetje junija letos predstavlja tudi SmartThings Home Life, vozlišče za povezljivost, ki združuje šest osnovnih domačih storitev: kuhanje, energijo, nego oblačil, nego hišnih ljubljenčkov, oskrbo zraka in nego doma. S SmartThings Home Life bodo uporabniki lahko prilagodili avtomatizacijo tako, da bodo izkoristili prednosti naprav, ki so povezljive za storitev, ki jo potrebujejo. SmartThings bo imel ključno vlogo tudi v programu partnerstva med podjetjem Samsung in vodilno svetovno tehnološko družbo ABB za razvoj celovite rešitve za pametne stavbe. Ta bo združevala Samsung SmartThings in ABB-jevo stanovanjsko rešitev free@home® za nemoteno povezovanje z obstoječimi sistemi za upravljanje nepremičnin strank.  V drugem koraku bo sodelovanje uporabnikom omogočilo, da prek centraliziranega sistema povežejo vrsto naprav in aparatov za boljše preusmerjanje obremenitve z električno energijo. Prednosti tega so prihranek energije in denarja ter zmanjšanje emisij ogljika, hkrati pa se še širi dostop do sistema SmartThings in najnovejše tehnologije pametnega doma po vsem svetu. 

Trajnost od začetka do konca

Zavezanost k pomoči okolju je pri podjetju Samsung že dolgo v središču oblikovanja izdelkov. Najnovejše naprave Bespoke niso nobena izjema, saj so vse zasnovane z mislijo na trajnostni življenjski cikel izdelka od začetka do konca. Naprave Samsung Bespoke so narejene tako, da so čim bolj učinkovite in trajnostne. V primeru proizvodnje želi Samsung preprečiti onesnaženje tal z zmanjšanjem tovarniških odpadkov, vključno z drobci stekla. Prav tako reciklira tekoče materiale, kot so odpadno olje in barve, v gorivo, tako da jih je mogoče pozneje ponovno uporabiti. Dejansko so obrati pri podjetju Samsung za proizvodnjo digitalnih naprav v Koreji leta 2019 dosegli 93-odstotno stopnjo recikliranja industrijskih odpadkov, ki se je leta 2021 povečala na 98 odstotkov. Samsung bo v prihodnosti še naprej povečeval stopnjo recikliranja. Samsung se hkrati bori tudi proti pretirani odvisnosti od naravnih virov z uporabo okolju prijaznih embalažnih škatel, ki jih potrošniki lahko preoblikujejo doma. Poleg tega Samsung ponuja digitalne priročnike prek QR kod, ki zmanjšujejo porabo papirja. Trajnostna zasnova še naprej deluje, medtem ko je naprava v uporabi. Hladilniki Samsung uporabljajo napreden digitalni inverterski kompresor, medtem ko pralni stroji Samsung izkoriščajo prednosti tehnologije, kot je funkcija AI Ecobubble™. S temi inovativnimi tehnologijami je Samsungu uspelo zmanjšati porabo energije hladilnikov za 67 % od leta 2000 do 2020 in za 53 % pri pralnih strojih od leta 2011 do 2020. Rezultat teh prizadevanj je bil priznan s certifikati Energy Star.

Za uporabnike to pomeni zmanjšanje stroškov energije ob hkratnem zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. SmartThings Energy lahko strankam pomaga tudi pri varčevanju z energijo tako, da praktično izklopi naprave, ko jih ne uporabljate, pa tudi prilagodi polkna in klimatske naprave, zmanjša izgubo energije in ustvari trajnostne navade doma. Vsak gospodinjski aparat mora biti ob koncu življenjskega cikla pravilno odstranjen, kar je izjemnega pomena za trajnostni proces. Z zagotavljanjem dolgotrajnejših gospodinjskih aparatov, ki se začne julija, Samsung ponuja 20-letno garancijo, najdaljšo, kar Samsung ponuja v Evropi in ZDA za ključne komponente naprav, kot so motorji z digitalnim inverterjem in digitalni inverterski kompresorji za naprave Bespoke. Poleg tega lahko uporabniki zaradi modularne zasnove Bespoke prilagodijo videz svojih naprav doma, ko so zaželene spremembe, namesto da bi kupovali nove. Navsezadnje so izdelki Samsung zasnovani tako, da so prilagodljivi, vzdržljivi in ​​učinkoviti ter podaljšujejo življenjsko dobo izdelka in hkrati zmanjšujejo količino odpadkov. Ta prizadevanja odražajo odločitev Samsunga, da pomaga ustvariti bolj trajnostno prihodnost.