DOBRODOŠLI V HANGZHOU, MESTO PRIHODNOSTI

Bjarke Ingels Group (BIG) razkriva presenetljivo zasnovo novega sedeža za raziskave in razvoj podjetja OPPO v mestu Hangzhou na Kitajskem. V stavbi, ki so jo poimenovali “O-tower”, bo na voljo obsežen program za največje kitajsko podjetje za pametne telefone, pa tudi urbana dnevna soba in bujna zelena pokrajina, v kateri bo lahko uživala javnost. Nebotičnik, ki je izoblikovan v zankasto obliko, je zasnovan tako, da zmanjša porabo energije in izrazi zavezanost OPPO neomejenim inovacijam s povezovanjem “tal v nebo v neprekinjeni zanki sodelovanja”.

BIG je z OPPO začel sodelovati v začetku leta 2019 pri razvoju zasnove za raziskovalno-razvojni sedež in glavnega načrta za gradbišče. Novi objekt bo postavljen ob glavni dostopni cesti in umeščen med naravnim jezerom, mestnim središčem in 10.000 kvadratnih metrov velikimi parki. S tem vidnim položajem O-stolp predstavljata novo znamenitost in uverturo v znanstveno-tehnološko mesto prihodnosti Hangzhoua.

“Tehnologija na najbišjem nivoju bi morala biti neprekinjeno podaljšanje življenja,” je dejal Brian Yang, partner pri podjetju BIG. “Novi sedež za raziskave in razvoj OPPO uteleša to pobudo, saj z lahkoto stoji na slikovitih mokriščih v Hangzhouu, medtem ko se prepleta z urbano scenografijo na eni strani in naravno krajino na drugi. To bo arhitekturna manifestacija OPPO: lahkotna in elegantna, hkrati pa dviguje kakovost človeškega življenja v mestu.