DOBRODOŠEL, NOVI PEUGEOT 308!

Znamka PEUGEOT nam na krilih uspeha, ki ga je dosegla v segmentu kompaktnih petvratnih limuzin z več kot 7.000.000 prodanimi vozili skozi vse generacije in z 42 osvojenimi mednarodnimi nagradami, med katerimi je tudi naziv Evropski avto leta 2014, danes s ponosom predstavlja povsem novega PEUGEOTA 308.
  

Izjemno zapeljivo oblikovno zasnovo novega PEUGEOTA 308, ki seveda nedvomno pripada visokemu razredu, krasi najnovejši logotip znamke. Vsesplošna optimizacija arhitekturne zgradbe je pripomogla k še večjemu bivalnem udobju ter dodatno izpostavila njegovo dinamičnost in pripadnost znamki. Tehnološko napredni novi PEUGEOT 308 ponuja sisteme za pomoč pri vožnji zadnje generacije, novo voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit®, ki zajema intuitivni, povezljivi in odločno moderni sistem za informacije in razvedrilo i-Connect® Advanced.

Novi PEUGEOT 308 je visoko učinkovit in zmogljiv ter zvesto sledi strategiji Power of Choice. Na voljo je tako s priključno hibridnim motorjem kot tudi z bencinskim ali dizelskim pogonskim sklopom. V nekaterih državah je nakup novega PEUGEOTA 308 možno v celoti opraviti na spletnem mestu znamke, saj le-to omogoča 100-odstotno digitalni nakup, odkup rabljenega vozila, sklenitev pogodbe o financiranju in izbiro kraja predaje vozila.

PEUGEOT i-Cockpit® je del genskega zapisa znamke. Z vsako generacijo se modernizira in pridobi novosti. Z novim PEUGEOTOM 308 je napredoval na področju ergonomske oblike, kakovosti, oblikovne zasnove in tehnologije po zaslugi povsem novega sistema za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect®. Zgradba armaturne plošče novega PEUGEOTA 308 temelji na arhitekturnih zasnovi “high-vent”, po kateri so zračniki umeščeni tik pred glavami potnikov, torej v optimalno udobnem položaju za voznika in njegove sopotnike. Zahvaljujoč tej arhitekturni razporeditvi je serijski 10-palčni sredinski zaslon na dotik, ki je nameščen nekoliko nižje kot digitalna instrumentna plošča, bližje voznikovi roki in se povsem naravno zlije s površino armaturne plošče. Od nivoja opreme Allure dalje je novi PEUGEOT 308 opremljen z popolnoma nastavljivimi virtualnimi stikali i-toggles, ki nadomeščajo upravljalno ploščo klimatske naprave. Nahajajo se nasproti sredinskega zaslona, kot odprta knjiga, in vnesejo v notranjost povsem edinstven videz in edinstveno stopnjo tehnologije za ta avtomobilski segment. Vsako stikalo i-toggle je tipka na dotik, ki služi kot bližnjica do nastavitev klimatske naprave, telefonskih stikov, radijske postaje, sprožitve aplikacije … ki si jo lahko uporabnik nastavi po meri.

Novi PEUGEOT 308 tako postaja najnovejši vzornik svojega avtomobilskega segmenta. Notranja oblikovna zasnova izpostavi raznolikost in bogatost materialov, ki jo sestavljajo. Ambientalna osvetlitev na diode LED (8 barv po izbiri), ki je skrita za sredinskim zaslonom, osvetljuje glavne dekorativne elemente vse do vratnih plošč, ki so lahko glede na nivo opreme prekrite s penasto oblogo, tkanino, materialom Alcantara® ali sestavljene iz pravih kosov stisnjenega aluminija.

Znamka PEUGEOT je pred kratkim utrdila svojo osebnost in značaj z novim logotipom in novi PEUGEOT 308 je prvo vozilo iz njenega prodajnega programa, ki bo nosilo najnovejši grb. Z brezčasnim logotipom, ki se ponaša s francoskim strokovno podkovanim znanjem in izkušnjami, znamka obrača novo stran v svoji zgodovini, ki zaobjema izkušnje iz sedanjosti in globalne izkušnje s področja kakovosti. PEUGEOT želi svojim sedanjim in bodočim strankam zagotoviti rešitev, ki bo izpolnila njihove potrebe.

Novi PEUGEOT 308 bo v Evropi na prodaj v drugi polovici leta 2021, njegova proizvodnja pa bo potekala v tovarni v Mulhousu v Franciji.