DNEVNA DOZA KULTURE KAR PREKO SPLETA

Zaradi razmer v katerih smo se znašli, bo “Kulturno umetniško društvo Salsaverde” svojo galerijo in umetnike preselilio tudi na splet, kjer si boste, v primeru da ne morete fizično do galerije, lahko ogledali celotno razstavo tudi na spletu. Avtor/ustvarjalec/mentor razstave bo v pogovoru sam predstavil svoje delo in sebe.Vabljeni da si ogledate tudi ostale pogovore in razstave na youtube strani:
https://www.youtube.com/channel/UC8SCqsfPS3pvnuXjyEmalww/videos
Tokrat se nam bo predstavil avtor aktualne razstave, avtor stripov in kantavtor Martin Ramoveš se je v zadnjem obdobju posvetil raziskovanju življenja in dela satiričnega pisca Ivana Roba. Rezultat njegovega dela je album Rob – zbadljivi poet v stripu in glasbi. Gre za stripovsko biografijo Roba v knjižni obliki, pospremljeno z desetimi uglasbitvami Robovih pesmi. Razstava je trenutno tudi na ogled v galeriji, kjer si jo boste lahko ob sproščanju okrepov ogledali še vse do konec januarja. Z Martinom se bo pogovarjal umetniški vodja in kustos Miha Erič.
Satirični pisatelj in pesnik Ivan Rob, rojen v Trstu(1908–1943), je v boemski družbi svoje generacije slovel kot zbadljivi šaljivec iskrivega značaja, ki je s svojim nenadkriljivim humorjem pogosto nasmejal svoje sodobnike. Najraje se je loteval šaljivih predelav Jurčiča, Prešerna, Trubarja in drugih pesnikov in pisateljev, tako da je njihova dela aktualiziral ter s tem opozarjal na različne aktualne probleme svojega časa.

RAZSTAVA BO POSTAVLJENA DO 31.1. na Gramscijevi ulici 4, v Izoli. Obstaja možnost nakupa posameznih likovnih del. Kontakt: info@salsaverde.art