DIVJINA Z NORQAINOM WILD ONE HAKUNA MIPAKA IN DEANOM SCHNEIDERJEM

Omejena izdaja 300 kosov temelji na revolucionarnem modelu Norqain Wild One in ima številne po meri izdelane funkcije, ki izostrijo Deanovo okoljevarstveno poslanstvo. Vključno z rjavo in peščeno barvno paleto, ki je navdihnila kralja Dexterja iz ponosa Hakuna Mipaka, in pesek iz Hakuna Mipaka Oasis, ki je vgrajen v gumo za udarce amortizerja. Deset odstotkov izkupička od prodaje ure bo namenjeno Deanovemu poslanstvu. Deanova neverjetna zgodba še naprej navdihuje. Tridesetletni švicar je svojo kariero začel v financah, vendar se je vsemu temu odpovedal, da se je preselil v Južno Afriko in ustanovil organizacijo Hakuna Mipaka Oasis, zavetišče za divje živali in center za rehabilitacijo živali. “Hakuna Mipaka” v svahiliju pomeni “brez omejitev”. Dean je pravi Norqainer, njegovo življenje, njegova pot. “Dean je neverjeten človek in vsi v podjetju Norqain so ponosni, občudujemo njegov zagon, strast in dosežke,” je ob ponovnem sodelovanju dejal Ben Küffer, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Norqain. “Sodelovanje z njim in ustvarjanje čudovitih ur v podporo njegovemu delu v oazi Hakuna Mipaka je za nas pravi privilegij in smo veseli, da lahko predstavimo to posebno izdajo naše ure Wild One.” Oaza Hakuna Mipaka je edinstven kraj, ki obsega 400 hektarjev južnoafriške divjine. Je dom tisočerih živalskih vrst, vključno z zebrami, žirafami, leopardi in ponosom žiraf. Deanova odločitev, da območje ostane zaprto za turiste, pomeni, da se njegova naravovarstvena misija v celoti financira z donacijami. Partnerstvo poudarja tudi zavezanost podjetja Norqain okolju in uram brez krutosti do živali.

  

Kolekcija Norqain ne vsebuje živalskih izdelkov, pet let staro družinsko podjetje pa ima tudi certifikat CO2 nevtralnosti Swiss Climate. Omejeno izdajo Wild One Hakuna Mipaka odlikuje bogata zlato rjava paleta, ki se ujema z barvo in teksturo kralja Dexterja iz oaze Hakuna Mipaka, veličastnega leva, s katerim je Dean razvil posebne vezi, odkar je bil Dexter levji mladič v oazi. Revolucionarno 25-delno ohišje ure ima temno rjavo izjemno trpežno in izjemno lahko kletko NORTEQ®, ki je obdana z amortizerjem iz peskaste barve, ki vsebuje pesek iz oaze, kar ji daje zemeljski videz, navdihnjen z levom. NORTEQ® je ekskluzivni material iz ogljikovih vlaken, ki je poleg tega, da je lahek in zelo odporen proti udarcem, tudi barvno obarvan. Norqain je prva znamka ur, ki ponuja masovno obarvano kompozitno ohišje iz ogljikovih vlaken, ki poleg standardnega črnega videza iz karbona omogoča tudi različne barve. V kombinaciji z ohišjem iz titana, v katerem je nameščen samodejni mehanski mehanizem, tehta 42-milimetrska ura le 84 gramov in je bila testirana na 5’000 g udarcev. Njen profil, ki je primeren za vsakdanje delo, je še bolj poudarjen z vodoodpornostjo do 200 m. Zgodba se nadaljuje z ujemajočo se temno rjavo številčnico in gumijastim paskom peščene barve. Obe sta odtisnjeni z vzorcem levjega krzna in podrobno opremljeni z logotipom ščita in hrusta Hakuna Mipaka. Diamantno brušene skeletne ročice in kazalci so zaključeni z rdeče-zlato prevleko, kar dopolnjuje videz, ki spominja na mračno večerno svetlobo v oazi Hakuna Mipaka. Uro poganja izjemno zanesljiv manufakturni kaliber NN20/1 proizvajalca Kenissi, švicarski avtomatski mehanski mehanizem s certifikatom za kronometer in 70-urno rezervo moči. Videti ga je mogoče skozi povratno stran ohišja iz safirnega stekla, okrašeno z logotipom “HAKUNA MIPAKA” in napisom “ONEof 300”. Na hrbtni strani ohišja je vgravirana izjava o Deanovem poslanstvu: “Ura je zaključena s ploščico Norqain, ploščico na levem boku ure, ki jo je mogoče gravirati po lastnikovih željah. Vsaka ura Wild One Hakuna Mipaka Limited Edition bo predstavljena s posebnim pokrovčkom Hakuna Mipaka peščene barve in posebno embalažo Hakuna Mipaka. To je tretja ura, ki jo je Norqain izdelal v sodelovanju z Deanom, po razprodani omejeni izdaji Wild One Hakuna Mipaka iz leta 2022 in ženski uri Independence 40 mm Hakuna Mipaka, predstavljeni v začetku letošnjega leta. Deset odstotkov prihodkov od prodaje omejene izdaje Wild One Hakuna Mipaka bo namenjenih podpori Deanovega poslanstva in projektov, ki jih vodi v oazi.

DEAN SCHNEIDER O SODELOVANJU

“Zahvaljujoč partnerstvu s podjetjem Norqain smo lahko financirali tekoče dejavnosti v oazi Hakuna Mipaka,” pravi Dean. “To vključuje hrano za živali, veterinarske stroške za stražarje in skrbnike živali, elektriko in vzdrževalna dela na taboriščih. Pomembno je da je projekt vključeval tudi moje potovanje v Kenijo, kjer sem lahko obiskal šole, da bi mlade poučila o živalih v Keniji. In s tem tematiko približal otrokom jih navdihnil, da se učijo o živalskem kraljestvu za zaščito divjih živali.”

NORTEQ® je inovativen material, na udarce zelo odporen, iz ogljikovih vlaken, ki so bila ustvarjena izključno za Norqain in njihove ure v tesnem sodelovanju med podjetjem NORQAIN, Jeana-Clauda Biverja in BIWI SA. Poleg tega, da je šestkrat lažji od jekla in triinpolkrat lažji od titana, ga je mogoče tudi obarvati, kar uram Norqain in njihovim oblikovalcem omogoča svobodno ustvarjanje in inovacije. Ta je izdelan iz ogljikovih vlaken, ki se pogosto uporabljajo v letalski in vesoljski industriji.

NORQAINOVA PODPORA Pred izidom je Norqain izvedel darilo na družabnih medijih za udeležbo na predstavitvenem dogodku ure v Singapurju, vključno s srečanjem z Deanom Schneiderjem in podjetjem Norqain, Benom Küfferjem, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem družbe Norqain. Vstop je potekal prek Instagrama in zmagovalec in njegova spremljevalna oseba bosta uživala v čudoviti izkušnji ure Norqain v septembru. Podjetje Norqain, ustanovljeno leta 2018, je popolnoma neodvisno švicarsko urarsko podjetje v družinski lasti s sedežem v kraju Nidau (Bienne) v osrčju švicarske urarske industrije. Upravni odbor sestavljajo strokovnjaki iz urarske industrije in elitni športniki, od leta 2022 pa je Jean-Claude Biver svetovalec upravnega odbora. Norqain, z zagonom navdušenja, ki ga prinaša raziskovanje brezpotij, ima tri kolekcije – Independence, Adventure in Freedom -, ki so opremljene izključno z avtomatskimi mehanskimi mehanizmi. Leta 2020 je predstavil dva manufakturna kalibra, izdelana v sodelovanju s proizvajalcem gibal Kenissi. Norqain je strateški partner NYRR in s tem partnerstvom uradni časomerilni partner maratona TCS New York City Marathon in drugih dirk. Norqain je tudi ponosni partner Združenja igralcev nacionalne hokejske lige (NHLPA) in uradni časomerilec Spenglerjevega pokala v Davosu. Norqain je prejel certifikat CO2-NEUTRAL, ki ga podeljuje Swiss Climate, in je zavezan razvoju inovativnih rešitev za proizvodnjo ur, s trajnostno dobavno verigo in etičnimi praksami. Norqain je na voljo po vsej Evropi, ZDA, Japonski in drugih delih Azije ter ima široko mrežo maloprodajnih partnerjev, ki med drugim vključujejo Bucherer in Kirchhofer v Švici, Wempe v Nemčiji, Watches of Switzerland v Veliki Britaniji, Ben Bridge, Bucherer, Westime in Govberg v ZDA, L’Oro v Kanadi, Seddiqi v Dubaju, Ethos Watches v Indiji in več kot 30 prodajnih mest na Japonskem. Decembra 2021 je Norqain odprl tudi svoj prvi vodilni butik v Zermattu v Švici, le šest mesecev pozneje pa še drugi butik v Singapurju na znameniti ulici Orchard Road. Letošnjo jesen bo Norqain odprl svoj tretji butik v Zürichu v Švici. “Hakuna Mipaka” je svahilijsko ime in pomeni ”Brez omejitev”. Oaza Hakuna Mipaka se nahaja na približno 400 hektarjih (štiri milijone m2) v divjini Južne Afrike. V njej živi na tisoče različnih prostoživečih živalskih vrst. Oaza je tudi življenjski dom za nekaj rešenih divjih živali, ki so se rodile v ujetništvu. Poleg tega so nekatere živali v Hakuna Mipaki rehabilitirane, preden jih izpustijo nazaj v divjino. Hakuna Mipaka ni odprta za javnost ali turiste in ne organizira nobenih dejavnosti za živali. Z živalmi se ne goji in ne trguje. Poleg levov in hijen, ki jih Dean Schneider predstavlja na svojih družbenih medijih, v oazi živijo tudi žirafe, zebre, leopardi, plazilci in ptice, ki so del raznolikega ekosistema zavetišča.