DINAMIČNA DEFINICIJA NOVE PRIHODNOSTI VOLVO

Volvo XC40 Recharge 2023 je čudovit kompakten luksuzni EV z odlično kakovostjo izdelave, vrhunsko zmogljivostjo, zavidljivim dosegom in izjemnim naborom napredne tehnologije.

  

Volvo XC40 je prvič debitiral leta 2017 in hitro postal eden najbolj prodajanih Volvovih modelov. Da bi ta avtomobilski hit ostal svež, proizvajalec njemu in njegovi električni različici ponuja različne slogovne, pogonske in tehnološke spremembe – poleg novega elektromotorja. Nedavno posodobljen 2023 XC40 Recharge je torej tako praktičen in pametno zasnovan kot različica na bencinski pogon. Poleg tega ponuja tudi prostoren prtljažni prostor, številne druge prostore za shranjevanje in vrhunski videz.

Volvo si ob tem prizadeva, da bi do leta 2030 prodajal le popolnoma električna vozila in do leta 2040 postal ogljično nevtralno podjetje. Prav tako lahko kupci zdaj izbirajo med različnimi elektrificiranimi možnostmi glede na njihov življenjski slog in možnosti polnjenja.

Za povezavo med XC40 Recharge in C40 Recharge je bil novi XC40 Recharge deležen prenove sprednjega odbijača, nova pa je tudi bolj integrirana rešetka brez okvirja poleg ikoničnih luči Thor’s Hammer, ki so bile prav tako preoblikovane in bodo zdaj vključevale nastavitev pixel LED osvetlitve. Tehnologija pixel LED po podatkih Volvo Cars samodejno prilagodi luči nasproti vožečemu vozilu in optimalno osvetli pot, ne da bi žarometi pri tem motili druge udeležence prometa. Med drugimi spremembami sta še prenovljena oblika platišč in možnosti barv zunanjosti. No, tudi notranjost potniške kabine je opcijsko dobila alternativo brez usnja.

Vgrajeni Googlov sistem je zdaj privzeta ponudba za celotno družino XC40 in strankam omogoča nemoteno selitev digitalnega življenja doma v svoje avtomobile. Vgrajeni Google OS brez pametnega telefona voznikom omogoča dostop do virov komunikacije, medijev in GPS, obstaja pa tudi možnost prejemanja posodobitev programske opreme po zraku za ohranjanje svežine sistemov.

Če smo bolj specifični, Volvo XC40 Recharge je učinkovit električni SUV z veliko hitrosti pod svojimi kolesi. 2023 XC40 Recharge je namreč opremljen z dvomotornim pogonom, ki proizvaja 402 KM s pomočjo 78 kW/h baterije. Volvo trdi, da lahko novi električni lepotec doseže do 438 kilometrov, med tem ko do 100 km/h skoči v 4,7 s. S svojo tehnologijo hitrega polnjenja 150 kW DC lahko brez težav napolnite avto doma ali v službi od 0 do 80 odstotkov v približno 40 minutah, ko je to potrebno.