BALLY IN ZIMA – DEDIŠČINA JE KLJUČNA!

Kaj je tista dodana vrednost, ki jo iščete ob nakupu novih oblačil, obutve ali pa celo dodatkov? Vsak na nakupovanje namreč gleda drugače in svoje prioritete postavlja drugam. Za nekatere so to materiali, za druge izdelava, tehnike, spet za tretje statusni simbol, ki ga prinaša nošenje določenih kosov. Bally združuje vse našteto. Ob snovanju težko pričakovane kolekcije jesen–zima 2022 so se pri luksuzni švicarski hiši v tej luči odločili za novo interpretacijo brezčasnega dizajna, prežeto z vrhunskim strokovnim znanjem. Zakaj? V želji po razvoju moderne garderobe.

  

Pravijo, da je v središču tega novega, modernega sveta roka, dobesedno in v prenesenem pomenu. Roka, ki je upodobljena skozi umetnost dediščine in naravne materiale. Roka, katere subtilni usnjeni izdelki se odlično dopolnjujejo s pletenimi dodatki, čutna obutev pa prinaša edinstven slog, ki zapeljuje. Ob konstantnem spominu na švicarski izvor blagovne znamke so reference na arhitekturo in grafično oblikovanje artikulirane s strukturiranimi torbicami, ki spominjajo na starodavno japonsko umetnost origamija, in ukrivljenimi petami. Ballyjeve korenine v gorah so dodatno počaščene z organsko barvno paleto, vključno s kostjo, fosilom, plimovanjem in polnočjo.

A mojstrstvo se tu ne konča, saj se v kolekciji preko poigravanja s kromatično eleganco okolja prvič pojavlja nova alpska kamuflaža, ki razkriva prikriti dialog med oblikami narave. Kolekcija A / W 2022 ustvarja občutek intimnosti in enosti ne glede na okolico, odraža osebni pristop do pripadnosti, prehod v svet, kjer sta počutje in udobje primarno bistvo vsakogar. Nekakšen smisel življenja.

A vse to z mislijo na trajnost:

  • 100-odstotno recikliran najlon iz plastičnih odpadkov in plastenk PET ima certifikat GRS in je uporabljen v ključnih kosih Alpine camo.
  • Čevlji, Ballyjeva primarna kategorija izdelkov, se ponašajo s popolnoma recikliranimi podlogami in pridobljenim usnjem, kar je potrdila skupina Leather Working Group ali Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO 14001).
  • Linija moških torb Mythos je izdelana iz recikliranega usnja, medtem ko TPU še naprej nadomešča uporabo PVC-ja.
  • Konfekcijska oblačila vključujejo tudi ponovno uporabljene elemente, na čelu z recikliranimi najlonskimi keperji, tkanim žakardom in tkanino deadstock.
  • Ekološki bombažni džersiji so prav tako oplemeniteni s 100-odstotno sledljivo moško in žensko pletenino Made in Italy, certificirano s sistemom sledljivosti italijanske gospodarske zbornice, znanim kot TF (Traceability & Fashion), za zagotavljanje izvora.