DAVID PREDSTAVLJA: KENZO HOMME MARINE

Kenzo je predstavil dišavo Kenzo Homme Marine, novo izvedbo Kenzo pour Homme iz leta 1991. Linija je bila na novo odkrita od leta 2021 z lansiranjem Kenzo Homme Eau de Toilette Intense, ki jo je sestavil parfumer Quentin Bisch, sledita pa ji novi različici Eau de Toilette in Eau de Parfum predstavljeni leta 2022.

  

Dišava Kenzo Homme Eau de Toilette Marine je napovedana kot nova moška dišava znamke z vonjem po sončnem in slanem poletnem dnevu, saj je nvdihnjena z občutkom in, kakor se čudno sliši, okusom kože nekoga, ki je pravkar izplul iz oceana. Dišava, sveža in polna soli, je narejena tako, da nas popelje na kraj osvoboditve in pobega. Ta izdaja naj bi bila hkrati tudi najbolj sveža in najbolj sončna od štirih dišav v novi liniji Kenzo Homme, ki jo je ustvaril Quentin Bisch in meša morske note s cvetličnimi poudarki dišeče kanage na lesno-mošusni osnovi.

Po navedbah znamke je nova dišava sestavljena iz 95 % sestavin naravnega izvora, med tem ko modro-zelena prosojna steklenica spominja na barvo morja, ki se zliva z obzorjem. Njena oblika na drugi strani odraža moč in prožnost bambusa, pokrov pa spominja na rez meča, ki so ga uporabljali samuraji. Linija Kenzo Homme je namreč preoblikovala svoje pokrovčke, da bi prihranila 34 % plastike in hkrati v svoje stekleničke vključila 15 % recikliranega stekla. Steklenička je za konec zapakirana v škatlo, izdelano iz papirja iz zaščitenih gozdov s certifikatom FSC (Forest Stewardship Council).