CX 5, NOVI PARADNI KONJ FRANCOSKEGA PONOSA

Citroën nam premierno predstavlja svoj najnovejši paradni model C5 X, ki bo s svojimi izvirnimi linijami, v katerih se prepletata petvratna limuzina in karavan in ki izhajajo iz najpristnejše tradicije velikih Citroënov, vnesel svež veter v segment velikih limuzin za dolga potovanja.

  

Karoserijska različica novega žanra, ki je na voljo z bencinskim ali priključno hibridnim motorjem, odraža modernost, statusni simbol in inovacije, torej vse tisto, kar pričakujejo kupci tega avtomobilskega segmenta in seveda tudi kupci modelov SUV.

C5 X utira pot tudi novostim, saj bo premierno opremljen z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, pri katerem dobimo še bolj pristen občutek vožnje na leteči preprogi, ki je neposredno povezan z zgodovino znamke Citroën. To je zares pravo povabilo na potovanje v notranjosti, ki je zasnovana v salonskem stilu zavoljo priznanih in udobnih sedežev Advanced Comfort in neprimerljive kakovosti bivanja zlasti v 2. vrsti sedežev. Prtljažni prostor s 545 litri prostornine in dovršeno končno obdelavo v celoti ugodi pričakovanjem ljubiteljev karavanov.

Priključno hibridna izvedenka pa z ë-udobjem, ki vsakodnevno ponuja možnost vožnje z električnim načinom pogona, zagotavlja še bolj brezskrbne občutke v notranjosti.

Za še več bivalnega udobja, ki ga občutimo v notranjosti, poskrbijo vrhunske tehnologije, ki poenostavijo uporabo vozila, kot na primer Head Up Display ali razširjeni prikazovalnik v višini oči in cela vrsta sistemov za pomoč pri vožnji. Slednji voznika razbremenijo psihičnih obremenitev, kot na primer Highway Driver Assist ali pa novi uporabniški vmesnik za komuniciranje in razvedrilo z 12-palčnim zaslonom na dotik visoke ločljivosti, funkcija za glasovno prepoznavanje in po meri nastavljivi prikaz s pomočjo vtičnikov, kot je zaslon na dotik.