ČUSTVENA PREDSTAVITEV NOVEGA IONIQA 6

V počastitev skorajšnje predstavitve novega Ioniqa 6 je Hyundai Motor Europe razkril svežo, vseevropsko oglaševalsko kampanjo. Filozofija blagovne znamke podjetja “Napredek za človeštvo” se uresničuje v predstavitveni kampanji s prikazom, kako Ioniq 6 napoveduje novo dobo električne mobilnosti.

  

Kampanjo vodi televizijski oglas “The Awakening”, ki poudarja obilico tehnoloških zmogljivosti in izjemnih komponent oblikovanja Ioniqa 6. Začetna napetost se ustvari tako, da gledalci niso prepričani o tem, kaj gledajo. Na začetnih slikah je prikazan astronavt, ki uživa v notranjosti Ioniqa 6, kar se nanaša na vesoljsko ladjo. Glede na idejo bivalnih prostorov v modelih deluje vesolje kot poetična metafora. Zunanjost Ioniq 6 s sloganom »Prebudite svoj svet« je vidna na koncu, ko se reklama nadaljuje.

Z oglasom se Hyundai osredotoča na to, kako tehnološki poudarki Ioniqa 6, kot so zvočne funkcije, programljiva osvetlitev in vesoljski ladji podobna notranjost, zagotavljajo prostor, v katerem lahko stranke raziskujejo nov svet elektrificirane mobilnosti.

Da bi ta grafična vizija zaživela, so bile združene različne veščine. Ioniq 6 se občinstvu predstavlja kot vozilo, pripravljeno na raziskovanje, skupaj z INNOCEAN-ovim evropskim ustvarjalnim središčem v Berlinu in režiserko Mackenzie Sheppard (produkcijska hiša: Bonaparte Films, Berlin). Televizijska reklama, ki vsebuje dih jemajoče vizualne učinke bEpic, nas popelje na potovanje odkrivanja, hkrati pa razkriva novo fazo v Hyundaijevi liniji najsodobnejših vozil. Gibljive slike popestrijo fotografije fotografske ekipe BAM, ki slovi po dinamičnem lifestyle fotografiranju.

Trenutno so obsežne, globalno aktivirane predkomunikacije kampanje del nove strategije za pristop k vedenju medijev. Hyundai želi povečati ozaveščenost in zanimanje za svoje modele Ioniq in EV s poglobljenimi filmi, 3D digitalnim oglaševanjem zunaj doma in povezano televizijo.