ČRNINA, KI OBJEMA ČASTITLJIV LJUBILEJ

Carl F. Bucherer praznuje svojo 135. obletnico z izdajo kapsulne kolekcije, ki ponuja popolnoma sodobno interpretacijo zgodovine znamke.

  

Ja, CFB praznuje več kot stoletno tradicijo z na novo prenovljenimi različicami petih svojih najbolje prodajanih modelov: Manero Tourbillon Double Peripheral Black; Manero Peripheral Perpetual Calendar Black; Manero Peripheral BigDate Black; Manero Flyback Black; in Heritage BiCompax Annual Black.

Dve uri, Manero Flyback Black in Heritage BiCompax Annual Black, bosta stalna dodatka v liniji znamke, medtem ko bodo tri druge zelo kompleksne različice, ki poudarjajo strokovnost urarjev na področju periferne tehnologije, na voljo v omejenih količinah. Kot je razvidno iz samih nazivov in naslova članka, je krovni motiv kapsulne kolekcije popolnoma črn videz, dosežen s kovanim karbonom v omejenih izdajah modelov in z DLC prevlečenim nerjavnim jeklom v neskončnih ponovitvah.

No, Manero Peripheral Perpetual Calendar Black je morda osrednji del kapsule. CFB-jev novi kaliber A2055 s certifikatom COSC vam omogoča sledenje vsakega dne – tudi v prestopnih letih – do leta 2100. A2055, viden skozi prozorno hrbtno stran ohišja, pa je z aventurinovim diskom in dvema miniaturnima ročno vgraviranima lunama v belem zlatu tako lep kot uporaben.

“Večno zapletanje koledarja z navedbo datuma, dneva, meseca in lunine faze brez popravkov je velik tehnični izziv, vendar se lepo ujema tudi z odnosom človeštva do časa,” pravi Samir Merdanović, glavni tehnološki direktor podjetja Carl F. Bucherer. “Naš koledar, ki sega do papeža Gregorja XIII. v 16. stoletju, je nenavaden. Ko ustvarimo mehansko uro, ki lahko obvladuje nedosledne dolžine mesecev brez popravka, spremljamo, kako so oboževalci navdušeni. In predstavili smo ga v dih jemajočem dizajnu.”

Carl F. Bucherer je včeraj, 31.1 lansiral vsak model svoje kapsulne kolekcije ob 135. obletnici v ločenem mestu, ki je igralo pomembno vlogo v zgodovini znamke. Predstavitev se je začela v Tokiu z računalniško ustvarjeno vplivnico Immo Gram in se vsaki dve uri nadaljevala in se premikala od Šanghaja do Züricha in nato do Londona ter se končala s predstavitvijo petega modela z modnim vplivnežem Ryanom Clarkom v New Yorku.