ČRNA JE NOVA ZELENA

Nizozemska znamka oblačil G-Star Raw je za osem izgledov svoje zimske kolekcije ’20 lansirala najbolj trajnostno črno jeans tkanino na svetu. Tkanina “Relz Black Denim”, razvita skupaj s podjetjiima Artistic Milliners in Archroma, nadaljuje okoljevarstveni pristop G-Star Raw, saj je izdelana iz 100% organskega bombaža, barvana in obdelana pa je brez uporabe škodljivih kemikalij, kar koristi tako ljudem kot tudi okolju.

Tekoče črno barvilo in pigmentni premaz za seboj puščata odpadno vodo, ki jo je enostavno očistiti in ponovno uporabiti. Na tkanino se dejansko nanese v petstopenjskem postopku, namesto v običajnih osmih do desetih korakih, pri čemer prihrani 52 odstotkov vode, 65 odstotkov energije, 71 odstotkov emisij CO2 in 14 odstotkov kemikalij.

Skupaj s svojimi dolgoletnimi partnerji Artistic Milliners in Archroma, je G-Star za svoj Raw Relz Black Denim s strani Inštituta Cradle to Cradle Product Innovation Institute uspel pridobiti certifikat Gold Status. To je prva vrsta črnega jeansa, ki je s strani vodilne neprofitne organizacije, ki podeljuje Cradle to Cradle Certification, ta status dosegla. Svetovno priznani standard velja za izdelke, ki so varni, trajnostnostni in odgovorno izdelani.

Izdelki bodo od 11. novembra 2020 na voljo na g-star.com in v trgovinah G-Star .