ČASOMERI HUBLOT, ZBIRATELJSKI PREDMETI

Vse je enkrat prvič. Enako za nas, posameznike, kot tudi za znamke, kot je Hublot. Novi časomer limitirane izdaje, omejene na le 200 kosov, je namreč ekskluzivno na voljo na spletu na e-platformi hublot.com. Novi elegantni, tehnični in ekskluzivni Big Bang Unico Essential Grey je osupljiv koktajl znanja in briljance, ki ga je oblikoval Hublot!

  

Redko so bile ikonične črte modelov Big Bang videti tako osupljive. Zaradi popolnoma enobarvnega in satenastega videza novi Big Bang Unico Essential Grey poudari nezmotljivo zasnovo prvotnega modela. Ikonično ohišje, katerega satenast zaključek sega do okvirja, kazalcev in številčnice, je obdano s titanom. Zaradi lahkosti te kovine je ura še posebej udobna za nošenje. Srce Big Bang Unico Essential Grey bije v ritmu proizvodnega kalibra HUB1280, kronografskega mehanizma z vrstnim kolesom in 72-urno rezervo moči. Z elegantnim premerom 42 mm in prefinjeno debelino ohišja 14,5 mm je časomer primeren tako za moške kot za ženske – prava uniseks ura, katere stil je izboljšan z vsestranskostjo dveh paščkov, ki sta priložena predstavitveni škatli Big Bang Unico Essential Grey. Prvi je sivo obrobljen gumijast trak, drugi pa je opremljen z ježkom, ki je švicarski izum. Oba sta enostavno zamenljiva po zaslugi Hublotovega patentiranega sistema One Click. Proizvedenih je bilo kot rečeno samo 200 kosov Big Bang Unico Essential Grey, takoj prepoznavnih po monokromatskem kovinsko sivem videzu. Ta omejena izdaja je na voljo samo na spletnem mestu hublot.com in ne bo na voljo v trgovinah.

Hublot je bil ustanovljen leta 1980, zaradi česar je relativni novinec v urarski industriji, kjer so večstoletne dediščine po navadi norma. Toda od svoje ustanovitve je Hublot eksplodiral v industriji in si prislužil svoje spoštovanje z oblikovalskimi tehnikami brez primere in revolucionarnimi materiali. Pa se vrnimo na začetek. Italijanski urar Carlo Crocco, rojen leta 1944, je bil dedič stričevega podjetja Binda Group, splošno spoštovane in renomirane dinastije, ki se je specializirala za izdelavo ur Breil. Toda leta 1976, pri komaj 32 letih, je Crocco kljuboval družinski tradiciji in pogumno udaril sam. Crocco se je odločno lotil uresničevanja svoje vizije zasnove ur, ki ni bila podobna nobeni, ki jo je on ali njegova družina izdelala prej. V naslednjih štirih letih je Crocco zbral 4 milijone dolarjev (nekaj od tega je bilo njegovo osebno bogastvo) za izgradnjo skromne tovarne ur v Švici, nespornem epicentru proizvodnje ur. Leta 1980 je Crocco nato odprl MDM Geneva in predstavil svojo uro Hublot na uglednem sejmu ur Baselworld. Hublot je povzročil senzacijo v Baslu. Ob izogibanju običajnemu zlatu, usnju in eksotičnim materialom, ki so bili značilni za luksuzne paščke za ure, je bil Hublotov pas izdelan iz gume – natančneje iz kaljene, lahke in trpežne gume, v razvoj katere je Crocco vložil približno 1 milijon dolarjev. Rezultat je bila elegantna ura s športnim pridihom, ki brez truda združuje vrhunski dizajn in ležerno vsakodnevno nošenje. Hublot je ustvaril veliki pok na področju luksuznih ur, toda na komercialni strani so kupci ur le počasi sprejeli Hublotov takrat radikalen dizajn. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je morala Croccova prodajna ekipa agresivno spodbujati kupce, da so vlagali v Hublot. V tekmi z neverjetno cenjenimi in dolgo uveljavljenimi blagovnimi znamkami se je ime Hublot skozi 90. leta počasi krepilo (najprej po Evropi in nato v Združenih državah).

To je bil tudi premik paradigme za nekatere kupce, ki so morali upoštevati, da je Hublotova visoka cena posledica zapletene zasnove ure – ne nekonvencionalnega gumijastega paščka. Končno je bila težka prodajna bitka dobljena in do leta 1993 so bile ure Hublot priznane in priljubljene med zvezdniki, vključno z monaškim princem Albertom, Giorgiom Armanijem, Eltonom Johnom in Candice Bergen. Leta 2004, ko je Hublotova priljubljenost upadala, je Jean-Clade Biver prevzel krmilo Hublotovega izvršnega direktorja. Biver je zapustil mesto predsednika oddelka Omega skupine Swatch in nemudoma pretresel kolekcijo Hublot s predstavitvijo kronografa »Big Bang« v Baslu aprila 2005. Tako kot prvotni Hublot je tudi Big Bang navdušil obiskovalce sejma, tako tiste, ki so se poprej požvižgali na nenavadne barvne možnosti in spet tiste druge, ki so bili navdušeni nad osvežujočim odmikom od umirjenega tradicionalističnega dizajna. Večdimenzionirana ura je bila velika prednost pri prodaji in je prejela številne nagrade in priznanja, vključno s prestižno nagrado za dizajn na Ženevski urarski veliki nagradi Geneva Watchmaking Grand Prix. Hublot se je trdno uveljavil kot priznani igralec v urarski industriji in tisti, ki z veseljem kljubuje konvencionalnosti in industrijskim normam ter sprejema živahne in prelomne dizajne.