ČASOMER IZ RECIKLIRANIH MATERIALOV? JA PROSIM!

Ulysse Nardin je predstavil novo potapljaško uro, zanimivo pa je dejstvo, da skoraj vsak element vsebuje recikliran ali ponovno uporabljen material.

  

Ocean Race Diver ponuja trak iz posebne tkanine, 100 % izdelan iz recikliranih ribiških mrež, ki jih je francosko podjetje JTTI spremenilo v kolute preje. Vložek za okvir je izdelan iz karbonija, ogljikovega kompozita iz recikliranega materiala iz letalske industrije, njegovo 44 mm ohišje pa je izdelano iz recikliranega nerjavnega jekla iz avtomatske industrije. Bok in hrbtna stran ohišja sta za konec izdelana iz mešanice karbonija in najlona, materiala iz recikliranih ribiških mrež francoskega podjetja FIL & FAB.

Celo 95 % komponent gibanja UN-118 je pridobljenih v radiju 30 km od proizvodnje Ulysse Nardin, polovica pa je narejena iz recikliranega jekla in medenine. Ura je predstavljena v vodoodporni reciklirani PET torbici v vrečki Helly Hansen iz 100 % reciklirane oceanske plastike. Ura – ki je vodoodporna do 300 m in je poimenovana po istoimenski dirki, ki jo bo Ulysse Nardin podpiral kot uradni časomerilec od leta 2023 – ponuja majhen sekundni števec in indikator rezerve moči na številčnici in temelji na konceptni uri Diver Net Ulysse Nardin iz leta 2020.

Po podatkih ZN se vsako leto izgubi ali v morje odvrže približno 640.000 ton poliamidnih ribiških mrež.

Ocean Race Diver je na voljo kot 200-delna omejena izdaja, nakup pa je na voljo prek spletnega mesta Ulysse Nardin.