Čas, da dosežete svojo originalno zvezdo

Chronomaster Original zdaj na novo interpretira ikonično tribarvno številčnico v črni barvi – prvič za zgodovinsko ohišje iz leta 1969. Model Chronomaster Original s črno tribarvno številčnico, opremljen z najnovejšo generacijo visokofrekvenčnega samodejnega kalibra El Primero, ki ima funkcijo kronografa s hitrostjo 1/10 sekunde, izstopa kot povsem sodobna različica ene od najbolj emblematičnih referenc kolekcije El Primero. V najnovejšem dodatku k liniji Chronomaster Original je eden od najbolj značilnih oblikovnih elementov El Primero obrnjen, tradicionalno kremno bela številčnica s tremi števci v sivih in modrih odtenkih je zaradi bolj dramatičnega videza črna. To je prvič, da se črna tribarvna številčnica pojavi v 38-milimetrskem jeklenem ohišju, ki je bilo prvotno zasnovano za model A386 leta 1969. Podobno kot linija Chronomaster Sport, ki ima tako belo kot črno tribarvno številčnico, je linija Chronomaster Original zdaj dopolnjena z zgodovinsko belo tribarvno številčnico in drznejšo, sodobnejšo črno tribarvno številčnico. Ker je bila osnova črna, je bilo treba tudi druge elemente obrniti iz bele v črno in obratno, vključno s kolescem datuma v trapeznem okencu ob 04:30 ter 1/10 sekunde in 10-sekundno kronografsko skalo. Ne da bi motili edinstveno estetiko modela A386 in njegovih številnih lestvic, Chronomaster Original odlično vključuje 1/10 sekunde kronografa v zasnovo. Resnično kot noben drug kronograf ima Chronomaster Original osrednjo rdečo sekundno roko kronografa, ki en obrat številčnice opravi v 10 sekundah. Ročica kronografa enakomerno napreduje vsako 1/10 sekunde, kar omogoča intuitivno delno merjenje časa. Chronomaster Original ima enako splošno silhueto in proporce kot njegov zgodovinski predhodnik iz leta 1969 in je izdelan v 38-milimetrskem okroglem jeklenem ohišju brez okvirja z dvignjenim in kupolastim kristalom. Potiskača kronografa v slogu črpalke, brušena ušesa in mešanica radialnih brušenih in poliranih površin na celotnem ohišju se ne razlikujejo med preteklimi in sedanjimi modeli. Tudi jeklena zapestnica je bila preoblikovana, saj je odprto obliko “lestve” iz leta 1969 zamenjala z masivnejšimi členi.

  

Po več kot 50 letih, odkar je za vedno spremenil pot mehanskih kronografov, Zenith še naprej razvija in izpopolnjuje kaliber El Primero v nove iteracije, ki premikajo meje zmogljivosti. Še vedno ostaja merilo natančnosti med mehanizmi avtomatskih kronografov. Chronomaster Original je opremljen z najnovejšo različico kalibra El Primero, imenovano El Primero 3600. Z visoko frekvenco 5 Hz (36’000 VpH) mehanizem omogoča pravo indikacijo 1/10 sekunde. Učinkovitejša je tudi njegova avtonomija s podaljšano rezervo moči, ki znaša 60 ur. Safirna hrbtna stran zaslona omogoča neoviran pogled na sodobno arhitekturo mehanizma, ki je bolj gladka in odprta ter razkriva modro stebrično kolo in odprt rotor, označen s petkrako zvezdo Zenith.

Chronomaster Original s črno tribarvno številčnico se liniji pridružuje kot stalni del kolekcije, ki je na voljo v butikih Zenith in pri pooblaščenih prodajalcih po vsem svetu. Švicarsko podjetje Zenith obstaja zato, da navdihuje posameznike, naj sledijo svojim sanjam in jih uresničujejo, kljub vsemu. Od svoje ustanovitve leta 1865 je Zenith postal prva vertikalno integrirana švicarska proizvodnja ur, njihove ure so spremljale izjemne osebnosti, ki so sanjarile in si prizadevale doseči nemogoče. Od zgodovinskega poleta Louisa Blériota čez Rokavski preliv do rekordnega stratosferskega skoka Felixa Baumgartnerja v prostem padu. Zenith poudarja tudi vizionarke in pionirke, saj slavi njihove dosežke in ustvarja platformo Dreamhers, na kateri ženske delijo svoje izkušnje in navdihujejo druge, da uresničijo svoje sanje. Zenith, katerega vodilna zvezda so inovacije, v vseh svojih urah uporablja izključno mehanizme, razvite in izdelane v lastni režiji. Od leta 1969, ko je bil izdelan El Primero, prvi kaliber avtomatskega kronografa na svetu, je Zenith obvladal visokofrekvenčno natančnost in ponuja merjenje časa v delčkih sekunde, vključno z 1/10 sekunde v kolekciji Chronomaster in 1/100 sekunde v kolekciji Defy. Ker so inovacije sinonim za odgovornost, pobuda Zenith Horiz-on potrjuje zavezanost znamke k vključevanju in raznolikosti, trajnosti in dobremu počutju zaposlenih. Zenith že od leta 1865 oblikuje prihodnost švicarskega urarstva in spremlja tiste, ki si upajo izzivati in dosegati nove višave. Zdaj je čas, da dosežete svojo zvezdo.