ČAROBNOST TITANOVE SIVINE

Hublot predstavlja časomer Essential Grey, fantastično demonstracijo sloga v svetleče sivi barvi, ki je na voljo izključno na spletu. Časomer predstavlja edinstven pristop k izdelavi ur za peščico zbirateljev, ki cenijo te redke izdaje.

  

Kolekcija Essential Grey se je rodila iz te predpostavke: ena barva, en model, enkrat na leto, prek enega kanala. To je pristop, ki je všeč tako najzahtevnejšim zbirateljem, ki vse “letniške časomere”, enega za drugim, dodajo v svojo zbirko, ki je tako dosledna kot popolna, kot tudi bolj občasnim ljubiteljem linije “Essential Grey”, ki se zavedajo njene vrednosti in potrpežljivo čakajo na prihod modela, ki jim popolnoma ustreza.

No, letos je Spirit of Big Bang na vrsti, da postane del linije Essential Grey. Ta zgodovinska kolekcija, edina v Hublotovi “sodčkasti” obliki, je izdelana iz 100-odstotnega titana, vključno z ohišjem, okvirjem, vijaki, krono, potisnimi gumbi, zadnjim delom ohišja in zložljivo zaponko. Zamisel je snovala na uporabi kromatičnih lastnosti titana, mehko, sijočo sivino, kot naravno in drzno osnovo za različico Essential Grey. Za to priložnost je bil izdelan tudi gumijasti pašče, ki je na zunanjem robu podložen s črno nitjo.

Kar zadeva mehanizem, je Hublot vse sestavne dele skrbno obdelal na enak način. Da bi ohranili čitljivost ure, je znamka pri tem modelu Essential Grey uvedla zelo subtilne podrobnosti, zlasti na datumski ploščici, na števcih kronografa, hkrati pa se je poigrala z različnimi zaključki – zrcalnim poliranjem, različnimi linijami, zrnatostjo, luminiscenčnimi urnimi oznakami, kazalci, prevlečenimi z rodijem in igro različnih ravni globine.

Na voljo bo le 100 kosov, nakup pa je možen izključno na spletni strani hublot.com.