CANALI NE SLEDI TRENDOM, TEMVEČ USTVARJA ZA MOŠKE, KI VEDO, KAJ SI ŽELIJO

Ljubljana postaja bogatejša modna prestolnica, saj lahko v samem strogem centru mesta, natančneje v Galeriji Emporium, vse od projekta Meseca italijanskega oblikovanja znova najdete znamko z dolgo družinsko tradicijo družine Canali, torej Canali. Z zgovornim vnukom ustanoviteljev Giovannija in Giacoma Canali, Paolom Canalijem sem lahko poklepetal o izjemni tradiciji, na katero so naši sosedi upravičeno lahko še kako zelo ponosni. Ko danes govorimo o 100-odstotno izdelanem v Italiji, imajo tovrstne znamke še toliko večjo vrednost, saj se prav vse faze, vključno s tkanjem materialov, izvedejo na ozemlju njihove domovine, tako na vsakem izdelku lahko v celoti izkusimo kakovost, v katero pri tovrstnih znamkah želimo zaupati. In ne gre le za sledenje modnosti, ampak bolj za grajenje stila posameznika. To je smer, ki si jo po covidnem obdobju še kako zelo želijo nadgraditi pri znamk Canali. Me by Canali je nova smer personalizacije, ki je odziv prav na sodobni čas in nove, morda tudi mlajše stranke.

  

Medtem ko vam v dobrem mesecu dni z veseljem ukrojijo obleko po meri in jasno lahko tudi z vašimi inicialkami. Sodelovanje z znamenitimi igralci, kot je Michael Douglas, in največjimi kuharskimi šefi, glasbeniki, športniki, politiki, je le dokaz, da so znali v svoji zgodovini prisluhniti moškim, ki se zavedajo, kako pomembni sta vrhunska kakovost in udobnost, ki jo pričakujejo in s katero gradijo tudi del svoje vsakodnevne samopodobe. Drobni detajli vrhunskega krojenja in oblačil, ki sestavljajo moje poznavanje znamke same in njihove kakovosti skozi leta je nadgradila tudi posebna predstavitev znamke v teatru Odeon v Firencah, kjer ne bom pozabil filmsko navdahnjene prezentacije, ki je z izbranimi gosti in predstavljenimi oblačili še danes pogosto predmet naših medsebojnih modnih pogovorov.

DAVID: Canali je družinsko ime, iz katerega izvira tudi ime znamke Canali. Ali se za imenom skriva tudi globlji pomen? Od kod izvira družina Canali?

Paolo Canali: Ja, Canali je naš družinski priimek, ki je precej pogost, a o njem nisem nikoli napravil nekih globokih raziskav. Če povzamem, moji praprapra starši so se na trenutno lokacijo iz bližnjega Bergama priselili, podjetje je bilo prvotno odprto v majhnem mestu severno od Milana, v regiji Brianza. Podjetje je sicer odprl moj pradedek, pomagal pa mu je brat, moj prastric, ki je bil krojač. Zanimivo je, da je slednji svojo prvo delavnico odprl že leta 1908, leta 1934 pa se je potem uradno začelo obdobje znamke Canali. Glede priimka, tako kot številni italijanski priimki ima tudi naš najbrž nekaj povezave z geografsko lokacijo, saj na severu Italije obstaja kar nekaj mest z imenom Canale. Eno je blizu Bologne, eno blizu Piemonta, eno pa blizu Ligurije … Gre za nekakšen trikotnik, če si predstavljamo severozahod Italije, kjer živi precej družin s priimkom Canali.

DAVID: Prvo generacijo podjetja sta tvorila brata Giovanni in Giacomo, proizvajalca blaga in krojača. Kako težko je še danes izdelovati lastne tkanine in ali lahko v vašem primeru govorimo o »Made in Italy«, morda tudi o 100-odstotno narejenem v Italiji? Kot lahko preberemo na spletu, imate v Italiji sedem tovarn?

Paolo Canali: Smo eno redkih podjetij v našem poslovnem sektorju, ki se lahko pohvali s stoodstotno italijansko izdelavo. Vse, kar izdelujemo in proizvajamo, je ustvarjeno neposredno v naši tovarni, predvsem krojaški kosi, obleke, hlače, pa tudi vse več elegantnih kosov za zunanje nošenje. To je nekaj, kar je sprožilo trenutno težnjo po tem, da postanemo bolj fleksibilni, a kljub temu sledimo naši viziji visoke kakovosti. Rezultat tega je, da v naših kolekcijah najdete vse več hibridnih kosov – na primer jakna lahko nosite na več načinov. Vedno je dobro ponuditi »Made in Italy«, saj je bila vizija mojega očeta in stricev med zastavljanjem nove strategije v poznih šestdesetih letih ustvariti visokokakovostne izdelke. Šlo je za poseben trenutek za italijansko družbo, saj so bila tista leta polna veselja, videli smo posterje La Dolce Vita …, to so bila leta, ko je Italija začela rasti kot čudovita destinacija, kamor smo se lahko zatekli po koncu vojne. Ko so ljudje začeli uživati v življenju, je čedalje več ljudi nosilo obleke, ki so bile takrat precej nevsakdanje vsakodnevno oblačilo. Oče in strici so videli to priložnost in se začeli usmerjati v krojaške obleke – že takrat ste lahko, kot danes, izbirali med cenejšimi masovno proizvedenimi oblekami in tistimi, izdelanimi po višjih standardih. Odločitev je tako padla, Canali bo izdeloval visokokakovostne obleke z uporabo najboljših materialov. V poznih šestdesetih, sedemdesetih letih so nove tehnologije razvile in omogočile cenejšo proizvodnjo, saj so bila čedalje bolj številna oblačila kar zlepljena skupaj, kar je seveda znižalo stroške, a tudi kakovost. Pri odločitvi o izdelovanju kakovostnih oblačil je bila najpomembnejša kontrola kakovosti, da so bili vsi mojstri izučeni, imeli znanje, da so znali šivati tudi ročno, ne le s stroji. Rešitev je bila ustanovitev lastnih tovarn, v katerih bi lahko točno določili svoje standarde in jih nadzorovali vsak dan. V Italiji lahko med delovnimi ljudmi najdete številne veščine, to je del italijanske družbe, zgodovine, zapuščine, bodisi na področju oblačil, umetnosti ali pohištva.

DAVID: Dandanes ni lahko voditi družinskega podjetja. Kakšne so prednosti ali glavni izzivi?

Paolo Canali: To je zadeva, s katero se ukvarjamo že leta. Del druge generacije podjetja, moj oče, ki je še vedno aktiven v podjetju pri devetdesetih letih, je bil pred dvajsetimi leti torej star sedemdeset let, a hkrati najmlajši od bratov. Ko je prišlo do prenašanja podjetja na mlajšo generacijo, ko sta strica umrla, smo se začeli zavedati, da mora Canali ostati družinsko podjetje v smislu vrednot, pristopa k vodenju in ne ostati ujeto v nekakšni zapleteni poziciji, kot je to pogosto praksa v večjih podjetjih. V tistem času je bilo podjetje že nekaj časa vodeno samo s strani družinskih članov, v enem trenutku pa nas je bilo v podjetju kar deset ožjih družinskih članov v vodstvu družbe. To je bila tudi priložnost, da prispevamo k družinskim sanjam, razvoju tradicije. Ob prehodu tisočletja so se stvari malce zakomplicirale, že zaradi same velikosti – podjetje je počasi, a stanovitno raslo ves čas. Takrat smo začeli prodirati tudi na azijski trg, odprli smo prve lastne trgovine, razširili smo ponudbo, pojavil se je tudi internet. Predvsem je to prineslo novo konkurenco, saj so jo do devetdesetih let predstavljala podobna podjetja v smislu velikosti in mednarodne moči, takrat pa se je začelo pojavljati vse več velikih skupin, velikanov v primerjavi z našim podjetjem. Takrat smo se začeli zavedati, da potrebujemo nove moči, izkušnje, podporo. Prišlo je do pravega kulturnega šoka. Potrebovali smo tri do štiri leta, začenši z analizo reorganizacije, ciljev, najboljših praks. Zasnovali smo novi Canali, v katerem je naša družina še vedno imela mesto, vendar to ni bila več nuja, ampak način pomoči podjetju. Pozicije smo zasedli z ljudmi, ki so imeli za to primerne kompetence. Podjetje je kljub temu še vedno popolnoma v družinski lasti, saj verjamemo v prednosti družinskega nadzora nad določenimi situacijami. Mednje sodi samo razkošje, da se lahko držimo dolgoročne vizije, da smo močnejši, bolj strukturirani …

DAVID: Prebrali smo, da ste sanjali o tem, da bi postali novinar ali pilot? Kako in kdaj se je torej začelo zanimanje za družinsko podjetje, saj danes delate kot direktor prodaje in marketinga?

Paolo Canali: V določenem obdobju našega podjetja, v osemdesetih in devetdesetih letih se je deset članov nove generacije pridružilo podjetju. Razlog je to, da sta v našem podjetju posel in družina ena in ista stvar. Za mojega očeta in strice je bilo podjetje vse, v njem so preživeli sedem dni na teden. Za božič smo govorili o podjetju, na družinskih srečanjih in krstih … Ko odrasteš v takšnem okolju, se nalezeš takšnega razmišljanja, prevzameš duha, še posebej predanosti in strasti. Bilo je pošteno in pametno s strani naših staršev, da so nam ne glede na odločitev pustili nadaljevati študij, vsi smo imeli izbiro pri svoji poti. V mojem primeru se je tisti ključen trenutek zgodil, ko sem imel deset let, ko še nisem razmišljal celostno, želel sem postati vse, novinar, pilot, strojevodja … Takrat smo bili na dopustu s starši, ne spomnim se kje, vendar mi je neki možak ostal zapisan v spominu. Takrat sem se odločil, da bom del podjetja. Skozi naslednjih 12, 13 let sem odrasel, nadaljeval svojo izobrazbo in si nekako vizualiziral svojo prihodnost. Dejansko smo se vsi potomci zavedali, da ni šlo le za to, kdo bo družini prinesel kruh, seveda je to pomembno, vendar je šlo predvsem za grajenje nečesa velikega. No, tudi to, da svoj priimek vidiš na etiketi, znamki, v tebi sproži neke posebne občutke. Kot zanimivost, do nekega trenutka nismo uporabljali imena Canali. To se je zares začelo v zgodnjih osemdesetih letih, ko se je podjetje začelo mednarodno širiti, pred vstopom tretje generacije. Oče in strici so se odločili, da je to dobro ime za podjetje in da ga je lahko izgovoriti, pa čeprav se je marsikdo zmotil pri zapisu. Dobro zveni, bi lahko rekli, precej italijansko.

DAVID: Nekoč je bila strategija za prodajo oblačil zelo enostavna – vsi smo želeli biti lepo oblečeni. Kaj pa danes, ko se delovno okolje tako hitro spreminja iz meseca v mesec, iz dneva v dan?

Paolo Canali: Vsekakor veliko naših strategij temelji na izkušnjah iz prve roke, zato smo ves čas tudi v navezi s prodajalci, s katerimi pogosto izmenjujemo direktne informacije. Ena od velikih prednosti družinskega podjetja je hkrati tudi to, da je veliko časa za pogovore, debate, pa ne le med nami, tudi s sodelavci, menedžerji … Ta možnost medsebojne komunikacije, izmenjav, usklajevanja je bila vedno ključnega pomena za našo znamko. Kar se tiče mode, da, dandanes stvari postajajo vse bolj zapletene, tudi v našem sektorju. Zadeve se spreminjajo vse hitreje, vse bolj nepredvidljivo. A to pomeni tudi, da je vse več moških odprtih za inovacije. V zgodnjih letih tega tisočletja je bil pristop namreč takšen, da je naša ekipa na mizo prinašala nove ideje in modne trende, imeli pa smo problem doseči stranke, saj so bili kupci navajeni na klasike, ki jih niso želeli spremeniti. Dandanes je res povsem drugače, vse se je začelo z marketingom. Kot veste, ste del tega sveta, informacije glede zadnjih trendov so zaradi časopisov, revij, družbenih omrežjih, interneta precej bolj dostopne, ljudje vedo, kaj se po svetu dogaja. Ljudje so s tem tudi vse bolj samozavestni, da pokažejo svoj okus, ki gre pogosto v nasprotju s kodami, smernicami. Včasih smo imeli v oblikovalski ekipi, ki je določala sloge in smernice, manj kot deset ljudi, danes jih zaposlujemo petindvajset. Potreba po analizah in ustvarjanju je vse večja, ključno je, da ohranimo naravo, duha Canalija, tudi med to evolucijo. Lovimo pravo ravnovesje, bi lahko rekli, da ne skačemo od sezone do sezone … Tega se res poskušamo izogibati med to hitro transformacijo.

DAVID: Kako bi opisali Canalijevega moškega? Je pragmatičen, drzen, odločen, miren, rad eksperimentira ali je bolj eleganten?

Paolo Canali: Pred časom smo v podjetju že izvajali nekakšne analize, da bi razumeli, kako je videti naš ciljni kupec. Mislim, da z dobrim razumevanjem naših strank ali tega, kako so bile stranke videti včasih, saj se časi hitro spreminjajo, lahko na podlagi zapuščine definiramo, da je stranka, po besedah mojega očeta, moški, ki ve, kako se dobro obleči. Torej ima znanje in si to lahko privošči, hkrati je pogosto zavezan k temu, da se lepo obleče. To je bila vizija sedemdesetih let, jasno je, da je prišlo do evolucije, a kljub temu v tem ostaja neka resnica. Vedeti moramo, da so imele slogovne kode močan vpliv na to, kar so moški želeli, kar smo ustvarjali, danes imajo smernice vse manjši vpliv, vsekakor mislim, da je najbolj dragocena želja po tem, da si lastite klasičen kos, »Made in Italy«. Veste, da smo nišno podjetje, a mislim, da takšen način razmišljanja pritiče Canaliju in da je tako videti Canalijev moški. Če potegnemo črto, najpomembneje je, da moški ve, kaj nositi. Menimo namreč, da naše stranke, starejše, mlajše ali klasično modno ozaveščene pogosto ne kupujejo Canalija zaradi znamke, temveč zaradi produkta, ki se za njo skriva. Kakovost, materiali, podrobnosti … Naša stranka je nekdo, ki ima jasno razumevanje tega, kaj kupuje, iz tega izvira tudi to, da ceni naša oblačila. Canalija ne kupi zato, ker obleko potrebuje, na primer za delo, ampak zato, ker razume vrednote in jih je pripravljen plačati. To je dobro in enostavno za starejše stranke, a hkrati opažamo, da privlačimo tudi mlajše, a ne ker smo trendovski, nočemo, da to postane velik del našega podjetja, čeprav smo radi aktualni. Me by Canali je dober primer, saj omogoča personalizacijo, ki jo dandanes išče vse več kupcev. Ponujamo veliko podrobnosti, a vedno se najde nekaj, kar bi lahko dodali, konec koncev je krojaštvo del našega DNK.

DAVID: Kaj bi rekli, da je po vaše obleka in ali so oblačila pomemben del samozavesti sodobnega moškega?

Paolo Canali: Strinjam se. Sicer nisem zasledil znanstvene potrditve, a sem bral nekatere študije in verjamem v to. To, kar nosite, oblikuje vašo zunanjost, a ne vaše osebnosti. Z obleko lahko prilagodite počutje, tempo dneva, pomembno je, da se v obleki počutite dobro, pa tudi v kopalkah na primer. V isti sapi bi dodal, da ko nosite jakno, nekaj manj običajnega, kot je na primer kratka majica, se počutite malce drugače, bolje. Sam se počutim bolj samozavestno, bolj jaz.

DAVID: Leta nazaj smo govorili, da je eleganten blazer dobra naložba, saj ga lahko kombinirate skoraj z vsemi vrstami hlač. Kaj pa danes, kaj bi rekli, da je »moraš imeti« kos, ki bi ga moral imeti vsak moški v svoji garderobi?

Paolo Canali: Ja, kot sem že dejal, če vam je nekaj všeč … Danes imamo možnost nošenja stvari na različne načine, pogosto vidimo ljudi, ki pod jakno ali blazerjem nosijo pulover s kapuco, pa kratko majico … Klasičen slog s srajco in kravato počasi postaja vse manj pogost. Vse je v trajnosti, da blazer s kombiniranjem ohranimo svež, aktualen, da ga združimo z novimi stvarmi, tudi kratkimi hlačami recimo. Ključno je še vedno to, da smo drzni, da smo sonce našega vesolja. Poglejte čevlje, danes nosim superge, drugič bom klasične čevlje … To nam daje možnost, da ostanemo mladostni, sveži.

DAVID: Ker veliko potujem, je ključna lastnost blazerja in obleke tudi to, da se med potovanjem lahko svobodno gibam. Morda vaše podjetje ponuja oblačila, ki bi bila bolj praktična, zlasti za sodobne potovalne nomade?

Paolo Canali: Naše podjetje je predstavilo številne hibridne jakne, ki ponujajo različne sloge, a vse ciljajo v isto smer, da so praktične, moderne, trajne in udobne. V tem kontekstu se zelo radi poigravamo s podrobnostmi. Trenutno so zelo popularne tudi »overshirt« srajce, pa »safari« jakne, te še posebej. A to je le del evolucije, projekta Impeccabile, ki smo ga začeli pred leti. Ideja za tem je ustvariti nove vrste blaga, izdelane iz naravnega materiala, volne, kašmirja, svile – naravni materiali so del DNK našega podjetja. Zaradi novih tehnologij lahko zagotavljamo zmogljivosti, ki jih po navadi najdemo v športnih oblačilih. Naša oblačila so tako odporna na mraz, umazanijo, vodo, pogosto pa so sposobna tudi ohladiti telo, so zelo raztegljiva in udobna … Še ena zanimivost je, da smo z novo tehnologijo razvili super prefinjeno volno, ki se obnaša kot najboljši športni materiali. In moški, ki se radi ukvarjajo s športom in so aktivni, tovrstne inovacije cenijo, kot tudi udobje teh materialov, pomembno je predvsem to, da lahko na trening ali večerjo oblečejo podobne materiale s podobnimi lastnostmi. Začelo se je pred leti, s časom ta koncept uvajamo v vse več kategorij.

DAVID: Živimo v zelo komercializiranem obdobju, ko je vse, kar si želimo, lahko na našem pragu v le nekaj sekundah. Kako hitro je mogoče narediti obleko Su Misura in komu predlagate, da jo nosi?

Paolo Canali: To je niša, o kateri se pogosto pogovarjamo. To storitev lahko izpostavimo kot vse bolj spoštovano, saj zahteva res visoke standarde. Če naročite nekaj prek spleta, lahko ne glede na ponudnika, zadeve dobite hitro, čez uro, dan, teden … Na drugi strani moramo vedeti, da je pri ohranjanju kakovosti čas pogosto največji sovražnik. Lahko rečemo, da vse več delamo na optimizaciji časa in odpravljanju nepotrebnih elementov, zato lahko dandanes storitev po meri dostavimo v približno enem mesecu, kamorkoli na svetu. Včasih nam uspe celo prej, čeprav smo pred nedavnim potrebovali šest do osem tednov. Trenutno delujemo brez kompromisov, obleke so izdelane na enak način kot pred desetletji, vendar precej bolj učinkovito, organizirano. Tehnologija nam omogoča uporabo računalnikov in sistemov, ki praktično takoj začnejo produkcijo, s čimer smo izločili potratne ročne procese, ki ne prinašajo dodatne kakovosti. Obleke po meri spet čedalje pogosteje postajajo trendovske, časi se spreminjajo. Od letošnje sezone kot zanimivost ponujamo izdelavo po meri v širšem segmentu, ne le na področju jaken, oblek, temveč vam lahko prilagodimo tudi pletenine, džins … Povpraševanje po širši garderobi je vse večje, ideja pa je ponujati personalizirano širšo garderobo, prilagojeno vašim potrebam in meram. To je del modernega časa.

DAVID: Trajnost postaja sestavni del številnih blagovnih znamk po vsem svetu. Kako se Canali loteva tega problema? Videli smo tudi, da ste odprli delavnico SUSTAINABLE ARTISAN TAILORING WORKSHOP. Nam lahko poveste več o tem?

Paolo Canali: Zaradi poslovnega modela, ki ga uporabljamo, smo trajnostno podjetje. Celotna dobavna veriga je locirana v Italiji, tudi materiale kupujemo od italijanskih podjetij, vse izdelamo v Italiji. Materialov ne pošiljamo po svetu in mislimo, da je to zelo pomembno. Naša strategija je dostaviti kakovosten izdelek, ki je trajen, tako na področju materialov kot tudi sestave, želimo, da vam kos služi dolgo. Vedno smo veliko pozornosti namenjali zmanjšanju odpadkov z uvajanjem novih tehnologij, ki zagotavljajo minimalne ostanke in omogočajo njihovo reciklažo. Tehnologije smo razvili sami, v sodelovanju s poslovnimi partnerji, saj je bilo prej to delo precej oteženo. Pred letom smo se odločili lotiti trajnosti na zelo znanstven način, zato smo podrobno proučili vse izdelke, ki jih ponujamo, dobili pa smo zanimive rezultate, ki so nam že ponujali neke odgovore. S tem smo se lažje odločili, katere izdelke lahko še izboljšamo in optimiziramo njihovo proizvodnjo. Kot zanimivost, nekatere nadgradnje so že v uporabi, na primer več sončnih celic v naših tovarnah, LED-svetila … S tem smo začeli pred letom, v kratkem bomo javno oznanili prve uradno potrjene rezultate naše pobude. Še ena od zanimivosti je to, da smo ustanovni partner novega trajnostnega konzorcija, ki ga podpira tudi združenje Tessile e Salute Association. Cilj skupine je rešiti problem krožne ekonomije, saj se zavedamo, da je evropski parlament zastavil določene smernice, naša pobuda pa je bila ena izmed prvih, ki se spopada s tem problemom. S tem smo lahko bolj učinkoviti, najprej med partnerji, kasneje tudi v širšem pogledu, da postavimo določene standarde.

DAVID: »200 korakov« je čudovit projekt vaše ekipe za izpostavitev najbolj elegantno oblečenih moških na svetu. V ekipi je bil seveda tudi igralec Michael Douglas, našli pa smo lahko tudi odlične kuharje, športnike, glasbenike … Čestitke za odlično idejo izpostavljanja najbolj elegantnih moških, ki jih je oblekel Canali. Ali projekt še poteka?

Paolo Canali: Všeč nam je bila ideja, da bi naše stranke same govorile o užitku v nošenju izdelkov Canali. Želeli smo si izpostaviti umetniške sposobnosti industrije, ne le tekstilne, tudi znanje pisateljev, igralcev, kuharjev … No, seveda so bili vsi povabljeni tudi naše stranke, Michael Douglas je velik oboževalec znamke, če lahko omenim. Gre za samo idejo, da lahko resnični ljudje govorijo o naših izdelkih, o svojih izkušnjah. Letos smo v tej luči začeli s kampanjo »inner beauty«, ki je nekoliko drugačen pogled na to, kako dojemamo samega sebe. Canalijeve vrednote niso kričeče, vsiljive, lahko jih opišemo kot bolj intimne. Mislimo, da bi moralo to odsevati tudi del osebnosti naše stranke, našega modernega kupca. Veliko govorimo o prijaznosti, nežnosti in menimo, da so to vrednote znamke Canali in da bi morali te v družbi bolj ceniti in negovati, da bi bila celotna družba bolj prijazna, nežna, pozorna … Ne bodite glasni in agresivni, uberite nežen ton.

DAVID: Nekoč ste dejali, da je bilo za podjetje že od nekdaj ključno graditi dolgoročne odnose z dobavitelji in kupci, saj je človeški faktor ključnega pomena. Res smo veseli, da vas po nekaj letih odsotnosti spet najdemo v Sloveniji, v najboljši veleblagovnici v prestolnici, Galeriji Emporium.

Paolo Canali: Vrednote sodelovanja so pomembne zaradi ljudi, ki stojijo za podjetji. Z Galerijo Emporium smo začeli sodelovati pred leti in zelo cenimo način, na katerega poslujemo. To pomeni tudi, da nam je všeč njihov način obravnave strank, so zelo profesionalni, strokovni, in kar je zelo pomembno, morda celo najbolj, tudi lokacija je čudovita. Konec koncev se izdelek ne proda sam, proda se v kontekstu. Kontekst sestavljajo strokovno osebje, lep ambient in ciljna skupina, ki zna ceniti izdelke. Zaključimo lahko, da je Galerija Emporium popoln kraj za znamko, kot je Canali, ravno zaradi kombinacije vsega naštetega. Ne moreš pa biti vedno povsod, včasih je treba počakati in videti, kako se bodo stvari razpletle.

DAVID: Opazili smo tudi delo vaše Fondazione Canali. Nam lahko poveste malo več, kaj je Fondazione Canali in s kakšnimi projekti se ukvarja v zadnjem času?

Paolo Canali: Fondazione Canali je bila določen način, na katerega smo organizirali vse dobrodelne aktivnosti podjetja, družine. Celoten koncept sloni na dobrodelnosti. Dejansko preko fundacije finančno podpiramo projekte, doma in po svetu, predvsem prikrajšane manjšine, na primer ženske, ki potrebujejo podporo. Ena od organizacij, s katero sodelujemo, skrbi, da nudi službe in aktivnosti materam samohranilkam. Podpiramo tudi otroške organizacije, pa tiste, ki podpirajo medicinske raziskave … Glavno vodilo je v vračanju družbi, ne le lokalni, ampak tudi svetovni, torej tistim, ki nimajo toliko možnosti in privilegijev kot mi.