BVLGARI MAN RAIN ESSENCE, VODA OD TAM ZGORAJ … NE, SPLOH NE!

Bvlgari je razširil svojo kolekcijo Bvlgari Man s parfumsko vodo Bvlgari Man Rain Essence, poetično, svežo in obnavljajočo se dišavo, navdihnjeno z … dežjem! Ta nova mošusno lesna kreacija Alberta Morillasa, osnovana okoli zelenega čaja in pomaranče, vas lahko preseneti, celo zmede! Ampak zna biti cenjena … in brez težav vas spodbudi k (ponovnemu) odkrivanju celotne kolekcije Bvlgari.

  

Kot v modi ali urarstvu se zdi, da parfumerija vedno bolj izpostavlja »zbirke« parfumov. Pa ne samo v nišni parfumeriji. Spomnimo se lahko na Pacollection Paca Rabanneja ali The Liquors, zbirko znamk Kilian Paris, ki se vrača k najbolj simboličnim parfumskim kreacijam. No, pri Bvlgariju so kolekcijo Bvlgari Man za moške oblikovali, da bi “odkrili globoko vez, ki združuje človeka in naravo”. Da bi povedala to zgodbo, je italijanska znamka logično postavila temelje na 4 elementih, ki sestavljajo naše vesolje: voda, zemlja, zrak in ogenj.

S tem zadnjim elementom se je vse začelo, tega pa pooseblja dišava Bvlgari Man in Black iz leta 2014. Čuten, jantarjev, pikanten vonj se vrti okoli ruma in začimb ter spominja na žgane pijače s svojo “vročino”. Z Glacial Essence se je Bvlgari nato dvignil v zrak in ustvaril dišavo s pridihom ledene praproti, ki daje oder da zablestijo brinovim jagodam in sandalovini. Nato se je Alberto Morillas odločil, da se “pokloni moči Zemlje” in se osredotoči na klasični vetiver na sodoben in izviren način ter ga poveže z notami limone, Irisa in akordom Terrae, ustvarjenim posebej za to priložnost, ki je dišavi ponudil svoj neizbrisen pečat dišavi Bvlgari Man Terrae Essence. V še eni od svojih kreacij je ta naravna kolekcija v središče pozornosti postavila les s dišavo Wood Essence, »očitno« lesno parfumsko vodo, kjer se cedra, vetiver in cipresa dopolnjujejo s sladkimi citrusi, limonino lupinico in listi koriandra. Novi Bvlgari Man Rain Essence se torej pojavlja kot peti element te družine. In če zaupamo komunikaciji blagovne znamke, je treba na ta parfum gledati kot na “vabilo k odkrivanju neustavljive ustvarjalne sile vode skozi transformacijsko in obnavljajočo moč dežja”.

Za utelešenje tega novega elementa bi človek mislil, da Bvlgari ni uporabil nič drugega kot vodo, deževnico, vodo od tam zgoraj … No, sploh ne! Potrebovali boste tudi malo domišljije, da potegnete vzporednico med to dišavo in vodo, ki pada z neba. Ko govorimo o vonju po dežju, pomislimo na ta značilen vonj, ki poleti uhaja iz tal, ali vonj po mokri zemlji v gozdu. V parfumeriji se za priklic teh posebnih vonjav redno uporablja tudi molekula, geosmin, kot v kreaciji Baie 19 v Le Labu. Toda za Bvlgari Man Rain Essence se je Alberto Morillas odločil povsem za nekaj drugega. Parfumer je želel oživeti “moč preobrazbe dežja”, prenovo in regeneracijo, ki jo lahko povežemo s tem meteorološkim pojavom … Konkretno, parfumska voda se odpre z zelo svežimi notami zelenega čaja in pomaranče, podobno je narava umirjena pred nevihto. Ko se pojavijo srčne note, se sled korenito spremeni z akordom belega lotosa in mošusa, potem, ko padavine minejo, pa mineralni jantar in gvajak prineseta čudovito dolžino in olajševalni občutek celotni dišavi.

Bvlgari Man Rain Essence je na voljo od marca 2023, več informaci pa najdete na: