BUZZ! TAKOLE IZGLEDA PRIHODNOST!

Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila sta danes v okviru svetovne premiere v Hamburgu predstavila novi ID. Buzz in ID. Buzz Cargo. S prvo evropsko popolnoma električno serijo potniškega kombija in dostavnika Volkswagen ponuja dodaten odgovor na trajnostno mobilnost z ničelnimi emisijami CO2. ID. Buzz bo opremljen z najnovejšo programsko opremo ID.Software.

  

Z najsodobnejšimi sistemi in funkcijami v svojem segmentu postavlja nove standarde na področjih varnosti, udobja in polnjenja.Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila sta danes v okviru svetovne premiere v Hamburgu predstavila novi ID. Buzz in ID. Buzz Cargo. S prvo evropsko popolnoma električno serijo potniškega kombija in dostavnika Volkswagen ponuja dodaten odgovor na trajnostno mobilnost z ničelnimi emisijami CO2. ID. Buzz bo opremljen z najnovejšo programsko opremo ID.Software. Z najsodobnejšimi sistemi in funkcijami v svojem segmentu postavlja nove standarde na področjih varnosti, udobja in polnjenja.

Ralf Brandstätter, predsednik uprave družbe Volkswagen Osebna vozila: “ID. Buzz je prava ikona za električno dobo. Avto, kakršnega lahko izdela le Volkswagen. Volkswagnov Bulli je v petdesetih letih prejšnjega stoletja predstavljal nov občutek avtomobilske svobode, neodvisnosti in velikih emocij. ID. Buzz povzema te življenjske občutke in jih prenaša v naš čas: brez emisij, trajnostno, popolnoma povezano in že danes pripravljen na naslednje veliko poglavje – na avtonomno vožnjo. S tem avtomobilom prvič v enem produktu združujemo ključne teme naše strategije ACCELERATE.”

Carsten Intra, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila, je dodal: “Obe različici modela ID. Buzz sta napredni na področju trajnosti: proizvodnja in dobava potekata z nevtralno bilanco CO2. Poleg tega se uporablja reciklirana plastika, notranjost pa je popolnoma brez usnja živalskega izvora.” Dodal je še: “Poleg tega se bo ID. Buzz uveljavil tudi v prihodnjih avtonomnih konceptih mobilnosti, kot je sopotništvo – storitev prevoza z električnim shuttlom podjetja MOIA, hčerinskega podjetja koncerna Volkswagen, z možnostjo rezervacije prek aplikacije. Električni Bulli je torej tudi del prihodnosti mestnega prometa.”

Kot vsi modeli družine ID. znamke Volkswagen Osebna vozila tudi ID. Buzz, ki ga izdeluje znamka Volkswagen Gospodarska vozila v Hannovru, tehnično temelji na koncernski modularni platformi za električna vozila (MEB). Prva nadgradljiva platforma za velikoserijsko proizvodnjo izključno električnih avtomobilov na svetu je osnova za najrazličnejše modele in segmente na ravni več koncernskih znamk. Njena arhitektura omogoča evolucionaren nadaljnji razvoj programske opreme in tehnike, od katerih bodo korist imeli tako novi modeli, kot je ID. Buzz, in že dobavljeni modeli prek brezžičnih posodobitev.