BROWN-FORMAN IN ZELENA ZAVEZA PRIHODNOSTI

Lastnik znamke Jack Daniel’s podjetje, Brown-Forman, je razkrilo svojo globalno trajnostno strategijo potovalne maloprodaje (GTR), vključno s ciljem, da se embalaža za blagovne znamke do leta 2030 popolnoma reciklira ali ponovno uporabi.

Brown-Formanova ekipa GTR je objavila svoje posebne cilje kot del splošnih trajnostnih ciljev podjetja, novi načrti pa se osredotočajo na trajnostno embalažo in krožni življenjski slog, kar pomeni, da bodo viri postali regenerativni in jih ne bo zmanjkalo.

Alex Alvarez, glavni direktor za proizvodnjo in trajnost, je dejal: »Te zaveze nas postavljajo na pot, ki našim potrošnikom in partnerjem oprijemljivo dokazujejo, da so blagovne znamke, ki jih poznajo in imajo radi, zavezane tudi k zaščiti okolja, od katerega smo odvisni. Veselimo se sodelovanja z našimi partnerji GTR, da bi izpolnili te zaveze glede trajnosti.”

Trajnostne zaveze GTR obsegajo pet ciljev:

  • doseči 100 % ogljično nevtralna potovanja do leta 2022;
  • do leta 2023 100 % odstraniti plastiko za enkratno uporabo;
  • do leta 2027 zmanjšati darilno embalažo za polovico;
  • vsi promocijski in prodajni izdelki, ki bodo načrtovani, bodo do leta 2030 izdelani iz okoljsko trajnostnih materialov in v okviru krožnega življenjskega cikla;
  • 100 % primarne embalaže blagovnih znamk bo do leta 2030 mogoče reciklirati ali ponovno uporabiti.