BREITLING PREMIER, POKLON TREM USTANOVITELJEM

Breitling predstavlja trio ultra zmogljivih kronografov, oplemenitenih s trdnimi plemenitimi kovinami in izjemnim tourbillonom. Vsako od treh različic ure je navdihnil eden od ustanoviteljev Breitlinga. Kolekcija Premier, ki je bila razvita, ko se je svet še vedno pobiral po drugi svetovni vojni, je bila protistrup Willyja Breitlinga proti varčevanju. To je bil čas, ko so bile ročne ure le profesionalno orodje, ki so ga uporabljali piloti, navigatorji in inženirji. In nihče tega ni razumel bolje kot Willy, čigar podjetje je bilo znano po svojih visoko natančnih kronografih.

  

Toda kot človek velikega osebnega stila si je Willy prizadeval, da bi ročna ura postala elegantna stvar, ki je, tako kot glamurozni črno-beli filmi tistega časa, vzbujala optimizem kljub turbulentnim časom. Njegova linija Premier, ki je bila predstavljena leta 1943, je ohranila vse funkcije njegovih velikih kronografov, vendar jih je obogatila z obliko. S Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 švicarski izdelovalec luksuznih ur ponovno dokazuje ta duh. Zaplet tourbillona, tako prefinjen kot lep, je osrednji del novega tria izjemnih ročnih ur

“Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 je popoln izraz Breitlingovega dizajna in strokovnega znanja,” pravi izvršni direktor Georges Kern. “V tourbillonu vidite mehanizem, ki živi v vsaki sekundi. Je utripajoče srce ure.”

Tourbillon hrani kolo za ravnovesje, vzmet za ravnotežje in izhod v vrteči se kletki, ki spravlja celoten sklop v nenehno gibanje. To popravi – in učinkovito izniči – gravitacijo, ki različno vpliva na natančnost ure v različnih položajih. Breitling je med razvojem z roko v roki sodeloval s tovarno La Joux-Perret, ki nepričakovano združuje tourbillon s kronografom in ta trio ur naredi tako prepoznaven.

Žlahtne kovine in kupolasto odprto zadnje ohišje sicer zaznamujejo Premier B21 Chronograph Tourbillon 42, ki je na voljo v treh različicah, od katerih je vsaka poimenovana po enem od ustanoviteljev Breitlinga. Léon Breitling ponuja ohišje iz trdnega 18-karatnega rdečega zlata s srebrno številčnico in rjavim polsijajnim paščkom iz aligatorskega usnja, Gaston Breitling ponuja ohišje iz trdnega 18-karatnega belega zlata, antracitno številčnico in pašček iz črnega aligatorjevega usnja, Willy Breitling pa na drugi strani predstavlja trdo platinasto različico z admiralsko modro številčnico in črnim paščkom iz aligatorjevega usnja. Vsaka ura ponuja tudi stilizirane kvadratne potisnike in arabske številke, ki so zaščitni znak linije Premier. Simetrična zasnova številčnice, harmonično prepletanje številk in barvna shema ton na ton odlično uravnovesijo nesporno zvezdo šova – tourbillon -, ki zavzema osrednje mesto ob 12. uri. Kupolasto ohišje iz safirnega kristala razkriva mehanizem B21, katerega nihajoča utež in zadnji del tourbillona sta oblečena v kontrastnem 18-karatnem zlatu.

Ta trio ur, posvečen ustanoviteljem Breitlinga, združuje najboljše iz Breitlingovega znanja, inovativnosti in sloga, na katerega bi bil trojec vsekakor ponosnen.