BORSALINO Z NOVIM VODJO ODDELKA ZA STIL

Borsalino je imenoval Jacopa Politija za vodjo oddelka za stil kot sestavni del trenutnega načrta ponovnega zagona znamke v luči soočenja z izzivi svetovnega trga. Od 4. aprila 2022 bo Jacopo Politi dobil nalogo, da interpretira smernice upravnega odbora znamke, pri tem pa bo svojo vlogo razdelil med sedežem Maisona v Milanu in proizvodnjo v Alessandrii.

  

Politi, rojen leta 1978 v Milanu, diplomant Marangonijevega inštituta in dobitnik mednarodne nagrade Meryl Award Mittlemoda, se ponaša z močno, dolgoletno kariero oblikovanja klobukov kot direktor stilnega urada za Maison Michele in delom za nekatere najprestižnejše mednarodne modne hiše, kot so Louis Vuitton, Chanel, Fendi, YSL, Lanvin, Balmain in Balenciaga. A to ni njegova glavna moč, saj je poznan predvsem kot alumni stilne pisarne Borsalino od leta 2009 do 2012. V svoji novi vlogi za Borsalino je zadolžen za oblikovanje zbirk klobukov in kap iz klobučevine, slame in blaga, kot tudi narekovanje smernic za dodatke in majhne usnjene izdelke.

Jacopo Politi, vodja oddelka za stil pri Borsalinu, izjavlja: »V čast mi je, da sem spet del družine Borsalino, in veselim se nadalnjega razvoja več kot 160-letne slogovne dediščine podjetja. Čeprav gre za ambiciozen in spodbuden izziv, je obrtniška kultura Borsalina odličen vir navdiha in komaj čakam, da delim in razvijem svojo vizijo te čudovite znamke Made in Italy s še širšo skupnostjo.«

Jacopo Politi, vodja oddelka za stil Borsalino, naj bi prve kolekcije predstavil za naslednjo sezono jesen-zima 2023–24, premierno pa bodo na ogled januarja 2023 v Firencah med prihajajočim Pitti Immagine Uomo.