BOGAT DODATEK HITRO RASTOČI DRUŽINI

Po letu govoric je Apple končno napovedal svojo novo linijo pametnih telefonov iPhone 12, začenši s standardno napravo ob mini spremljevalcu. Oba telefona odlikuje gladka in ravna oblika, ki spominja na iPhone 4, s čimer telefon izkoristi vse zmogljivosti 5G. Antena je bila tako premaknjena, osnovni sestavni deli, ki jih najdemo v napravi pa so bili pomanjšani. Standardni iPhone 12 ima 6.1 palčni zaslon s pomanjšano obrobo s čimer je zdaj za 11 odstotkov tanjši, za 15 odstotkov manjši in za 16 odstotkov lažji od predhodnika. Odlikuje ga popolnoma nov zaslon Super Retina XDR s 460 slikovnimi pikami na palec. Za vzdržljivost je iPhone 12 opremljen s keramično zaščito, ki jo proizvaja Corning, zaradi temperaturne kristalizacije pa ima telefon od sedaj povečano tudi odpornost stekla, kar omogoča štirikrat večjo vzrdžljivost pri padcih glede na model iPhone 11.

Nova naprava predstavlja tudi čip A14 Bionic, ki ga najdemo v nedavno predstavljeni seriji Apple Watch Series 6. Apple se po besedah odgovornih ponaša z najhitrejšim CPU od vseh pametnih telefonov in uporablja 4-jedrno arhitekturo naslednje generacije, ki zagotavlja 50 odstotkov hitrejšo grafiko. Strojno učenje je posledično doživelo velik preskok, saj je  16-jedrni nevronski procesor ustvaril 11 miljard operacij v sekundi.

Barvni asortiman novih modelov iPhone 12

Naprava ima tudi dvojno kamero z 12 MP, ki uporablja strojno učenje tudi za računalniško fotografiranje in omogoča ultra-wide posnetke. Smart HDR3 s pomočjo strojnega učenja določa, kaj naj podrobneje opredeli na sliki, medtem ko 7-elementni objektiv pomaga pri ostrejšem fotografiranju. Nočni način zajame več svetlobe na fotografijah, način TrueDepth pa lahko uporabite za ustvarjanje portretnih slik brez bliskavice.

Nov, izboljšan nočni način

Kot piko na i bo novi iPhone 12 uporabil navito žično tuljavo MagSafe za izboljšano polnjenje Qi, podobno kot sistem za polnjenje za ure Apple.

Inovativni novi sistem MagSafe omogoča nemoteno brezžično polnjenje in enostavno pritrditev dodatne opreme.

Na drugi strani je še novost v asortimanu, iPhone 12 mini, ki se pohvali s številnimi podobnostimi z njegovim osnovnim kolegom, vendar na sebi nosi manjši, 5,4-palčni zaslon. Apple je napravo označil kot “najmanjši, najtanjši in najlažji pametni telefon 5G na svetu.”

iPhone 12 in iPhone 12 mini bosta na voljo v 64 GB, 128 GB in 256 GB modelih v modri, zeleni, črni, beli in (PRODUCT) RDEČI barvi od 799 USD oziroma 699 USD naprej. Prednaročila za iPhone 12 se začnejo v petek, 16. oktobra, ob 5. uri po PDT, za nakup pa bodo na voljo teden dni kasneje. IPhone 12 mini bo na voljo za prednaročila s petkom, 6. novembra, ob 5. uri PST, z začetkom razpoložljivosti teden dni kasneje.