BODITE VARNI Z DACIO

Pametni telefon nas spremlja povsod. In če bi nadomestil multimedijski zaslon v naših avtomobilih? To bi bilo bistro! Dacia to razume kot očitno rešitev, a le pod pogojem, da je povsem vključena v vozniško izkušnjo. V tem duhu se je rodil Media Control. Nicolas Legros, direktor transverzalnih operacij znamke Dacia, pojasnjuje filozofijo in koristi tega sistema, ki je bil premierno uveden v novi Dacia Sandero. Bi v avtu vzeli pametni telefon iz žepa in ga uporabili kot spremljevalca na vožnji, ne da bi ga morali nerodno nameščati na nosilec, ki je sam bolj slabo pritrjen na režo zračnika? Ko bi le bilo preprosteje! Pri Dacii so to dobro razumeli. Inženirji in oblikovalci znamke so združili moči in pripravili rešitev, ki je bistra, gospodarna in v koraku s časom.

»Naše poslanstvo pri Dacii je, da na novo opredelimo bistvo avtomobila. Zato smo morali najti bistro, preprosto in hkrati za multimedije privlačno rešitev. Ankete med strankami kupci so pokazale, da kupci znamke Dacia na tem področju dajejo prednost preprostosti. To je pomembno stališče, ki so ga izrazila tudi člani skupnosti Dacia. Naši inženirji in oblikovalci so tako zavihali rokave in ustvarili sistem Media Control, ki najljubši zaslon naših kupcev – njihovega pametnega telefona – postavlja v središče multimedijske izkušnje v avtomobilu.«Nicolas Legros, direktor transverzalnih operacij Dacia

KAJ JE MEDIA CONTROL?

Media Control je sistem, ki ga poleg radijskega sprejemnika sestavljata posebno ležišče za namestitev pametnega telefona in brezplačna, prilagodljiva uporabna aplikacija, enostavna za uporabo.

Nicolas Legros pojasnjuje: »Media Control je celovit multimedijski sistem. Obsega radijski sprejemnik, dva zvočnika, vtičnico USB, povezljivost preko Bluetooth, upravljala na volanu, predvsem pa v armaturno ploščo vgrajeno ležišče za pametni telefon. Od vsega začetka projekta je bilo to ležišče vključeno v oblikovno zasnovo armaturne plošče. To je jamstvo, da je za naše kupce rešitev udobna in ergonomična.«

Nameščen v univerzalno ležišče na sredini armaturne plošče novega Sandera in čvrsto pritrjen vanj, je pametni telefon zares popolnoma vključen v vozniško izkušnjo. Strateška umestitev visoko na armaturni plošči in z rahlo zasukom proti vozniku zagotavlja odlično preglednost prikazanih podatkov in s tem varno vožnjo. Aplikacijo Dacia Media Control se prenese v pametni telefon in, zahvaljujoč enostavni povezavi Bluetooth, telefon postane podaljšek armaturne plošče in nadomesti multimedijsko napravo. Navigacija, radio, predvajanje glasbe, telefoniranje in celo dostop do podatkov o avtomobilu: vse bistvene funkcije so na dosegu roke in jih je možno vklopiti na dotik ali z glasovnimi ukazi zahvaljujoč funkciji pametnega telefona za prepoznavanje glasu.