BMW Z OFENZIVO NA ELEKTRO SEGMENT

Srce znamke BMW bije v premijskem segmentu srednje kategorije. Poleg modelov BMW serije 4 Coupé, BMW serije 4 kabriolet in BMW serije 4 Gran Coupé je BMW serije 3 tisti, ki v čvrsti in kompaktni obliki odkriva lastnosti, ki so ključne za užitek v vožnji specifičnem za znamko BMW. Sedaj podjetje te pomembne lastnosti prenaša na današnjo električno mobilnost. To je tudi glavni razlog za razvoj BMW i4. Prvi model povsem električni BMW za vrhunski srednji razred združuje vozno dinamiko, športno in elegantno obliko, vrhunsko kakovost ter prostornost združeno z udobjem in funkcionalnostjo štirivratnega Gran Coupéja. Celoten paket napoveduje novo obdobje užitka v vožnji.
  

Prihodnost električne mobilnosti bo oblikovala tehnologija BMW eDrive pete generacije, katere pionir bo BMW iX3, ki bo izdelan od leta 2020 naprej, sledila pa bosta BMW iNEXT in BMW i4. Z novo generacijo tehnologije BMW eDrive , ki vključuje tudi najnovejše možnosti na področju baterijskih celic, BMW i4 postavlja nove standarde športnosti in obenem dosega razdalje do približno 600 kilometrov.

Razvoj BMW i4 je del celostne ofenzive skupine BMW na področju modelov z elektrificiranim pogonom. BMW trenutno razpolaga z največjo ponudbo hibridnih in popolnoma električnih modelov znotraj konkurenčnega segmenta, do leta 2023 pa bo imel BMW v svojem programu 25 modelov z elektrificiranim pogonom. Z portfeljom, ki vključuje učinkovite motorje z notranjim izgorevanjem, pa tudi sodoben hibridni in povsem električni pogon, BMW Group kot globalno delujoče podjetje upošteva različne zahteve in želje svojih kupcev v različnih regijah sveta. Ne glede na vrsto izbranega pogona so vsi sedanji in prihodnji modeli poosebljenje užitka v vožnji, ki je za znamko tako značilno.