BMW SE VRAČA V CANNES!

BMW bo leta 2023 ponovno postal uradni partner filmskega festivala v Cannesu, potem ko se je prvič predstavil lani. Bavarski proizvajalec premium avtomobilov bo 76. izdaji slavnega festivala in nekaterim njegovim uradnim partnerjem zagotovil izbor več kot 200 popolnoma električnih vozil ter nove modele BMW XM s priključnim hibridnim pogonom. To srečanje svetovne filmske industrije na jugu Francije je tudi odlično okolje za predstavitev nove akcijske produkcije BMW Films in razkritje novega inovativnega vodnega plovila THE ICON.

  

Sveže po svetovni premieri pa se bo na cesti prvič predstavil tudi novi BMW i7 M70 xDrive, najmočnejši in najhitrejši povsem električni model v celotnem portfelju znamke.

Z novo produkcijo BMW Films bavarska premium znamka nadaljuje tradicijo filmskih vrhuncev z aktualnimi modeli v glavnih vlogah. Že več kot 20 let zapored prestižni hollywoodski režiserji ustvarjajo fascinantne kratke filme z znanimi glavnimi igralci in njihovimi štirikolesnimi sopotniki. Eden najbolj znanih primerov je Star, ki gledalce popelje na dramatično vožnjo na filmsko premiero z BMW M5. Najnovejša produkcija BMW Films The Escape je v središče dih jemajočega prizora pregona postavila limuzino BMW serije 5. Na premieri nove produkcije BMW Films v Cannesu pa se lahko oboževalci ponovno veselijo hitrih posnetkov vožnje, spektakularne akcije in zvezdniške zasedbe.

“Veseli nas, da lahko nadaljujemo naše uradno partnerstvo s filmskim festivalom v Cannesu,” pravi Jens Thiemer, višji podpredsednik za stranke in znamko BMW. “Festival si prizadeva postati mlajši, sodobnejši in bolj digitalen, zato je to partnerstvo idealna platforma za naše luksuzne izdelke BMW. V Cannesu praznujemo premiero nove produkcije BMW Films, najnovejše izdaje v naši legendarni seriji BMW Films. Poleg tega tako s filmom THE ICON kot z BMW i7 M70 xDrive ustvarjamo prepričljivo mešanico luksuza, inovacij in trajnosti.”

Obiskovalce filmskega festivala v pristanišču v Cannesu pa čaka še ena drugačna premiera, saj bo prvič predstavljen THE ICON. To inovativno plovilo, ki ga je BMW razvil in izdelal v sodelovanju s proizvajalcem plovil TYDE in ponuja mobilnost na vodi brez emisij, pooseblja še eno progresivno interpretacijo luksuza. THE ICON združuje dolgoletne izkušnje blagovne znamke BMW i na področju električne mobilnosti s strokovnim znanjem ladjedelnice TYDE in v prihodnost usmerjenim dizajnom, ustvarjenim v studiu hčerinske družbe BMW Group Designworks. Prva javna predstavitev THE ICON na filmskem festivalu v Cannesu ponovno osvetljuje BMW-jev celostni pristop k doseganju trajnostne mobilnosti v jutrišnjem svetu.

Iris Knobloch, predsednica festivala v Cannesu, dodaja: “Leta 2022 se je BMW pridružil festivalu v Cannesu kot uradni avtomobilski partner in v skladu z okoljsko politiko festivala zagotovil floto 80 izjemnih 100-odstotno električnih modelov. Ponosni in srečni smo, da lahko računamo na podporo podjetja BMW, katerega odnos s sedmo umetnostjo je zgodovinski in ki bo tudi tokrat spremljal vse naše goste na njihovih različnih potovanjih.”

Festivalski gostje, ki bodo potovali z modeli BMW i7, bodo lahko uživali v novi produkciji BMW Films na 31,3-palčnem panoramskem zaslonu BMW Theatre Screen v zadnjem delu popolnoma električne limuzine. Zaslon BMW Theatre Screen sega od stropa do naslonjal sprednjih sedežev in skoraj po vsej širini notranjosti ter tako v zadnji del BMW i7 prinaša neprekosljivo ponudbo zabave. Velik panoramski zaslon in sistem Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System skupaj spremenita drugo vrsto sedežev v ekskluzivni osebni kino na kolesih.