BMW OBLIKUJE PRIHODNOST

Včeraj je ugledna revija TIME razkrila svoj letni seznam najboljših izumov, na katerem je 200 izjemnih inovacij.

  

Za sestavo seznama je TIME pozval k nominacijam urednike in dopisnike časopisa TIME po vsem svetu ter prek spletnega postopka prijave, pri čemer je posebno pozornost namenil rastočim področjem, kot so industrija električnih vozil, zelena energija in metaverzum. TIME je nato ocenil vsakega kandidata na podlagi številnih ključnih dejavnikov, vključno z izvirnostjo, učinkovitostjo, ambicioznostjo in vplivom.

O novem seznamu uredniki časopisa TIME pišejo: “Rezultat je seznam 200 prelomnih izumov (in 50 izumov s posebno omembo) – vključno z umetno inteligenco za kartiranje življenja, diamanti, narejenimi iz odvečnega ogljika v zraku, in najmočnejšim teleskopom doslej – ki spreminjajo naše življenje, delo, igro in razmišljanje o tem, kaj je mogoče.”

Na seznam se je uvrstila tudi znamka BMW, tokrat z izredno tehnologijo, ki bi lahko močno zaznamovala prihodnost avto-moto sveta. BMW iX Flow z E Ink je edinstveno vozilo, ki lahko spremeni barvo celotne karoserije s pritiskom na gumb in je bilo prvič razkrito na sejmu zabavne elektronike 2022 v Las Vegasu. Z možnostjo spreminjanja barve karoserije in prikaza različnih vzorcev BMW iX Flow odpira povsem nov način personalizacije vozne izkušnje.

Celoten seznam je na voljo spodaj: