BERLINSKI FILHARMONIKI, SMETANA SVETOVNE GLASBE

18. februarja v Cankarjevem domu z velikim veseljem pričakujemo gostovanje enega najprestižnejših svetovnih orkestrov – Berlinskih filharmonikov. 

  

Orkester uživa ugled odličnosti, izoblikovane v več kot stoletju in četrt zgodovine v sodelovanju z legendarnimi dirigentskimi imeni. Od sezone 2019/20 je glavni dirigent Kirill Petrenko, ki so ga izvolili člani sami z veliko večino glasov. Zastavlja model umetniškega vodje nove generacije; njegovo osrednje gibalo so podrejenost simfonični ideji, predanost filharmonikov spodbuja s prvinsko glasbeno zavezanostjo. 

Koncert bo v petek, 18. februarja 2022, ob 20. uri v Gallusovi dvorani. Na sporedu bodo dela Bernda Aloisa Zimmermanna, Witolda Lutosławskega in Johannesa Brahmsa. S prodajo vstopnic odgovorni začnejo v četrtek, 6. januarja. 

Nakup vstopnic:

  • po spletu
  • na blagajni Cankarjevega doma (ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 17., ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami;
  • pri pooblaščenih prodajalcih (prodajna mreža mojekarte.si po Sloveniji, Petrolovi servisi po Sloveniji).

Cene vstopnic: 220, 190, 160, 100 EUR

V dvorani bo veljal sedežni red, v prodaji bodo vstopnice z mestom razmaka, saj morajo odgovorni skladno z veljavnimi ukrepi za omejitev koronavirusa med obiskovalci v dvoranah zagotoviti en sedež prost, tudi med člani istega gospodinjstva.