AVTO-MOTO SKUPNOST JE V PRIČAKOVANJU!

Proizvajalec luksuznih avtomobilov Genesis zre v elektrificirano prihodnost in v luči predstavlja koncept Genesis X Speedium Coupe.

  

Novi koncept je “freestyle” dizajn, ki temelji na drugem konceptu znamke Genesis X, predstavljenem konec prejšnjega meseca. Genesis sledi oblikovalskemu jeziku GT z dvema vratima, vendar zasnovo povzdigne, da postane športnejša, hkrati pa pokaže, kaj lahko bodoči lastniki pričakujejo od naslednjega Genesisovega vala električnih vozil.

Genesis je X Speedium Coupe zasnoval z osredotočenostjo na obliko peščene ure, ki daje modelu zaobljene linije in mišičasto definicijo za izboljšanje športne estetike. Njegovo ime “Speedium” je navdihnjeno s “strastjo znamke do motošporta, ki so jo občutili oblikovalci Genesis na korejskem dirkališču”, s čimer novi model znova prejema značaj, osredotočen na zmogljivost, v etos tega avtomobila, medtem ko platforma kupe to še izboljša.

Skupaj to predstavlja obetavno vizijo električne prihodnosti Genesis. Dve liniji se zarežeta globoko v sprednji del in se ovijata do blatnikov, da ustvarita široko držo, hkrati pa se sklicujeta na dizajn maske “Crest”, medtem ko “parabolična linija”, ki se razteza od sprednjega do zadnjega dela avtomobila, daje X Speedium Coupe duh, ki je prežet z zgodovino luksuzne zmogljivosti.