AUSTRALOVA PRIVLAČNA MIŠIČASTOST

Novi Renault Austral v igri svetlobe in senc razkriva svoje mišičaste in elegantne obrise. Gilles Vidal, direktor za oblikovanje znamke Renault, nam osvetljuje oblikovalske namene z novim športnim terencem, s katerim bo Renault nadaljeval ofenzivo v segmentu c.

  

»Eleganten in tehnološki,« tako Gilles Vidal, direktor oblikovanja znamke Renault, jedrnato opredeli Australa, najnovejšega športnega terenca segmenta C znamke Renault. Oblikovalske ekipe so si prizadevale z uporabo oblikovnih značilnosti ostalih modelov znamke ustvariti odločno moderen, prefinjeno postaven in prestižen avtomobil.

PRIVLAČNO IN KAKOVOSTNO OBLIKOVAN

Oblikovalci so z uporabo temeljnih značilnosti, ki športne terence naredijo privlačne (oblikovna in velikostna razmerja, previsa, velikost koles), in poudarjenima ramenskima linijama ustvarili mišičast videz. Končni izdelek je športni terenec z močnim značajem, ki pa vendarle ostaja uglajen. Novi Renault Austral je oster, atletski in moderen, z izjemni proporci pa naredi vtis čvrstega in obenem okretnega avtomobila. Oblikovanje Renaultovih avtomobilov je bilo doslej čutno navdihnjeno z živim svetom, zdaj pa vstopa v novo obdobje. Tako linije nad blatniškimi oboki avtomobilu dajejo novo strukturo. V njegov profil vnašajo poteze moči in natančnosti. Austral je jasno strukturiran, dinamičen in izraža nov oblikovni jezik Renaulta.

“Renault Austral združuje močne oblikovne elemente, ki mu zagotavljajo dinamičen in eleganten videz. Že na prvi pogled je prepoznavna njegova kakovost. Zmanjšali smo rege na karoseriji in poravnali stike v isti ravnini, da na mah daje občutek kakovosti.” – Gilles Vidal, direktor oblikovanja znamke Renault

Med značilnimi oblikovnimi elementi novega Renaulta Australa je tudi jasno strukturirana guba, ki teče ob spodnjem robu karoserije. Nagnjena k sprednjemu delu avtomobila na njegov bok vnaša dinamičnost. Ta nov jezik oblike in načina se oddaljuje od klasične uporabe linij, ki so vzporedne s tlemi in statičnega videza. Ob pogledu s strani Austral deluje, kot da se poganja naprej, kot bi bil v gibanju tudi, ko stoji na mestu.

MODEREN IN TEHNOLOŠKI ŠPORTNI TERENEC

Tehnološki aspekt novega Australa jasno kažejo svetila spredaj in zadaj. Dve veliki zadnji luči v obliki nasproti obrnjenih črk C se s spektakularnim učinkom stikata z zaščitnim znakom. Prednji del je podobno oblikovan in oko pritegne z vpadljivima žarometoma in masko. Z modelom Renault Mégane E-TECH Electric uvedeno mikro optično tehnologijo sestavljajo plošča iz pleksistekla, ki ima črte in vzorce vgravirane neposredno na površini in v njeni notranjosti. Ko je plošča pleksistekla osvetljena s svetilnimi diodami, gravirani deli zasijejo z učinkom natančnega, živega in prepoznavnega videza.

To tehnološko mojstrstvo in to stremljenje k odličnosti sta leitmotiv oblikovanja novega Renaulta Australa.