APPLE Z NOVIMI OKREPITVAMI V ELEKTRIČNO OFANZIVO

Apple si močno prizadeva za vstop na trg električnih vozil, nedavno pa je v svojo avtomobilsko ekipo zaposlil nekdanjega člana izvršnega odbora pri BMW Ulricha Kranza.
  

Kranz se je preselil v Apple le mesec dni po tem, ko je odstopil s funkcije izvršnega direktorja podjetja Canoo Inc., razvijalca samovozečih avtomobilov. Preden je Urlich postal soustanovitelj podjetja Canoo, je opravljal funkcijo višjega podpredsednika v EV diviziji BMW AG, kjer je vodil ekipo pri razvoju prvih povsem električnih vozil BMW, i3 in i8.

Novačenje Kranza zaznamuje najpomembnejšo pridobitvev v segmentu avtomobilov podjetja Apple, v času, ko podjetje postaja vse bolj odločno, da bo s svojim električnim avtomobilom začelo odprt boj s teslo Teslo. Kranz naj bi sodeloval z Dougom Fieldom, ki je sprva vodil razvoj Teslovega modela 3,  zdaj pa vodi Applov EV projekt.

Bloomberg potrjuje, da je Apple prvič začel razvijati vozilo leta 2014, vendar so bila prizadevanja približno dve leti pozneje usmerjena v bolj “avtonomno platformo, ki bi jo lahko znamka prodala drugim podjetjem in sčasoma uporabila sama.” Pred nekaj meseci se je Apple odločil znova zagnati svoj EV projekt.

Kranz je v Apple prispel z bogatimi izkušnjami. V skladu z nedavnimi zaposlitvami je pričakovati, da bo vozilo na trg prišlo v roku petih let.