APPLE KONČNO ODGOVARJA NA PEREČA VPRAŠANJA

Zdaj, ko je novi Apple MacBook Pro prišel na trg, uradniki tehnološkega velikana pojasnjujejo, zakaj prenosnik s čipom M1 Max ne ponuja dodatnih funkcij, kot sta zaslon na dotik ali Face ID.

  

Zasloni na dotik so široko dostopni v računalnikih z operacijskim sistemom Windows, vendar Apple te tehnologije še ni vključil v svoj Macbook.

»Z iPadom ponujamo najboljši računalnik na dotik na svetu. Za to je popolnoma optimiziran, Mac pa je popolnoma optimiziran za posredni vnos. V resnici nismo čutili razloga, da bi to spremenili.” je dejal John Ternus, Applov višji podpredsednik za razvoj strojne opreme.

Druga funkcija je Applov podpisni, Face ID, ki na pametnih telefonih in iPadih zaradi varnostnih razlogov nadomešča Touch ID.

Appleov podpredsednik za trženje izdelkov Mac in iPad Tom Boger je na to odgovoril: »Vaše roke so že na tipkovnici, ko uporabljate MacBook Pro, zato je odklepanje naprave s Touch ID-jem uporabniku prijaznejše.«

Novi MacBook Pro je sicer na voljo v 14 in 16-palčnih različicah. Vsako je mogoče konfigurirati s čipom M1 Pro ali M1 Max, oba pa ponujata zmogljivost brez primere. Mnogi namreč pravijo, da je Apple ustvaril trenutno najbolj vroč prenosni računalnik na trgu.