Adidas

ADIDAS, KARIBI IN VELIKA BRITANIJA

V pomladno/poletni sezoni adidas Originals predstavlja sodelovanje z Wales Bonner SS21. Kolekcija je bila prvič ogled med moškim pariškim tednom mode septembra 2020 in temelji na raziskovanju diaspornih povezav med Veliko Britanijo in Karibi.
  

In med tem ko je prva zbirka jesen / zima 2020 “Lovers Rock” odražala britansko-jamajško skupnost v Londonu v sedemdesetih, kolekcija “Essence” pomlad / poletje 2021 raziskuje nastanek dancehall glasbe na Jamajki v zgodnjih osemdesetih letih. V kolekciji pomlad / poletje 2021 je Wales Bonner vnesel številne ikonične adidasove videze z bogatimi referencami, v celotni kolekciji pa je velik poudarek na kroju, saj oblikovalec pod drobnogled vzame britansko jutranjo obleko, romantizirano s čarobnimi gumbi. V ponudbi oblačil se tako znajdejo prenovljeni kosi iz 70-ih let, vključno s kratkimi hlačami, majicami in trenirkami, ki so bile dopolnjene s starinskimi rezi, bogatimi rebrastimi vzorci, mrežastim videzom in raznimi potiski.

V zbirki pa so se znašle tudi posodobitve ikoničnih silhuet adidas Samba in Nizza. Superga WB Samba, izbrana zaradi bogate nogometne dediščine, je sestavljena iz usnjenega zgornjega dela s semišnim prednjim delom in peto, kontrastnih detajlov, detajlnih šivov, usnjenih treh črt, oznak blagovnih znamk in dodatnih vezalk. Klasična silhueta je sestavljena iz dveh presenetljivih barvnih odtenkov: Core Black / Prime Green in Collegiate Navy / Cream White / Mono yellow. Medtem se WB Nizza Lo ponaša s platnenim zgornjim delom z izrazitimi detajli ter vulkaniziranim spodnjim delom. Skrbno dodelana superga je v celoti prežeta z eleementi blagovnih znamk in je na voljo v treh barvnih odtenkih: Core White / Bold Pink / Mist Sun, Night Indigo / Mono Yellow / Cream White in Unity Purple / Glaze / Cream white.

Kolekcija bo po vsem svetu na voljo 26. marca na spletnem mestu adidas.com in pri izbranih trgovcih.