5 VRTNIH ORODIJ ZA LAŽJA JESENSKA OPRAVILA

Jesen se bliža h koncu in s tem tudi čas za urejanje okolice naše hiše in vrta. Za vas smo pripravili nekaj izdelkov, s katerimi bodo opravila okrog hiše enostavnejša predvsem pa bolj prijetna.
  

GARDENA SHOVEL RAKE IN LEAF & GRASS COLLECTOR

Tisti, ki so svoj kompostni kup ali vrtni kotiček že napolnili z listjem, a imajo še nekaj prostora za shranjevanje, lahko listje hitro na kupček pograbijo s posebno pripravo »Shovel Rake«, ki spominja na mešanico grabelj in lopate, in ga napolnijo v temu namenjene vreče in shranijo. Spomladi lahko listje raztresemo na kompost, da preprečimo propadanje in plesen. Če nismo ljubitelj ročnega grabljenja, je zbiranje listja lahko zelo enostavno s pomočjo zbiralnika listja in trave »Leaf & Grass Collector«. Jesensko listje na travnikih, poteh in dovozih je s to posebno pripravo mogoče hitro odstraniti brez motorja in posebnega napora.

VEČ INFORMACIJ

FISKARS SMARTFIT BYPASS P68

Vrtne škarje Fiskars SmartFit™ Bypass P68 so zelo uporabno večnamensko orodje za obrezovanje tanjših in tudi malce debelejših vej. Škarje se zaradi posebne zasnove udobno prilegajo roki, zaradi mehkih ročajev SoftGrip in ergonomske oblike pa je uporaba prijetna in neboleča. Posebna, na novo odkrita odprtina med reziloma, omogoča hitro rezanje vej do premera 24 mm, kar pomeni, da boste lahko opravili posege z večino grmičevja in tudi z nekaterimi manjšimi drevesi. Škarje imajo še zelo priročen mehanizem za zaklepanje rezil, ki je dostopen z eno roko, kar zagotavlja večjo varnost tako med uporabo kot samim skladiščenjem.

VEČ INFORMACIJ

HUSQVARNA 580BTS

Nahrbtni pihalnik za komercialno rabo 580BTS znamke Husqvarna je najmočnejši tovrstni pripomoček na tržišču. Specifična oblika propelerja, ki ga poganja zmogljiv motor X-Torq, zagotavlja izjemen pretok in visoko hitrost izpihanega zraka. X-Torq® motor ima v primerjavi s klasičnim 2-taktnim motorjem za 75 % manj nevarnih izpušnih emisij, izkoristek bencina pa je za kar 20 % večji. Velik zračni filter, izdelan posebej za komercialno rabo, zagotavlja dolge brezskrbne delovne intervale. Poleg delovanja je poskrbljeno tudi za udobje in varnost, za katere skrbijo mehki vložki na ročajih ter ergonomsko oblikovane naramnice.

VEČ INFORMACIJ

STIHL HSA 94 R

Izredno zmogljiv, trpežen in robusten akumulatorski rezalnik za živo mejo HSA 94 R je primeren za izkušene domače mojstre in profesionalne uporabnike. Nizka hitrost nožev skrbi za natančne in močne reze, za večjo natančnost in kakovost pa skrbita tudi stalno število gibov pri večjih obremenitvah ter vrtljivi multifunkcionalni ročaj s tristopenjsko nastavitvijo števila gibov. Noži v izvedbi za obrezovanje so brušeni obojestransko, privita zaščita pa nas varuje pred rezi in ščiti nože. Dolžina reza znaša 60 cm.

Če želite prebrati več o omenjeni napravi oziroma rezalnikih na sploh, se lahko obrnete tudi na spletno mesto HAPPYDIYHOME, kjer boste našli pravo zakladnico znanja in bogatih nasvetov.

VEČ INFORMACIJ

BLACK+DECKER MTE912

Ste se naveličali prilagajanja koluta z vrvico za košnjo? Tehnologija samodejnega podajanja koluta AFS® odpravlja udarce ob tla za brezskrbno samodejno podaljševanje vrvice, ki vam pomaga doseči košnjo brez prekinitev. Black+Decker MTE912 vam ponuja tri orodja v enem, saj se enostavno pretvori iz kosilnice v trimer in iz slednjega v orodje za košnjo ob robnikih. Motor s 6,5 ampera moči zagotavlja zmogljivost pri obrezovanju plevela, trave in tanjšega grmičevja, zobniški prenos pa preprečuje zatikanje trave in plevela. Lahka ergonomska oblika z nastavljivo višino in položaji ročaja zagotavlja maksimalno udobje in nadzor.

VEČ INFORMACIJ