2023, LETO GRAMOFONOV?

Bang & Olufsen je ob nadaljevanju širitve kolekcije poustvarjenih klasikov predstavil Beosytem 72-22, ki praznuje 50 letnico gramofona Beogram 4000.

  

Gramofon Bang & Olufsen serije 4000 je leta 1972 prvič predstavil danski industrijski oblikovalec Jacob Jensen z namenom razvoja gramofona. »Nihče ne bi smel skrbeti za to, kako so mostovi zgrajeni – bistvo je ugotoviti, kako priti na drugo stran na najboljši možni način,« je pojasnil Jensen.

Novi Beosystem 72-22 sicer predstavlja posodobljen in ročno prilagojen gramofon Beogram 4000c, sestavljen pa je iz biserno peskanega aluminija v barvi titana in masivnega orehovega lesa. Poleg tega je glasbeni sistem opremljen s stereo zvočniki Beolab 18 in kupcem predstavljen v masivni predstavitveni škatli iz orehovega lesa.

Ponudbo zaokrožajo polnilna postaja Helo in možnost brezžične povezljivosti za predvajanje glasbe brez samega gramofona. Sistem Beosystem 72-22 je omejen na samo 30 enot in je ekskluzivno na voljo v ZDA, kakšen kos pa se bo zagotovo našel tudi v Evropi. Za več informacij obiščite spletno mesto Bang & Olufsen na spodnji povezavi.