100 LET ZGODOVINE KOT PODLAGA ZA NOVIH 100

Glavni junak videoposnetka za najnovejšo kampanjo Moto Guzzi V100 Mandello je pravi ljubitelj Moto Guzzija. In takšne kampanje, katerih glavni protagonisti so z znamko dejansko čustveno povezani, so ponavadi veeredne večkratnega ogleda. In tudi ta, o kateri bomo govorili tokrat, velja za takšno. Glavna zvezda slednje je igralec Ewan McGregor, ki je prelil vso svojo karizmo in pristno ljubezen do motociklizma v pripoved o strasti, ki ga povezuje z Moto Guzzijem.

  

Videoposnetek, ki je bil posnet na različnih lokacijah v Kaliforniji pod vodstvom Duncana Winecoffa, je zaradi pripovedi, ki razkriva globoko naravo vezi med človekom in motociklom, prava ljubezenska izpoved znamki Moto Guzzi. Gre za filmsko mojstrovino z močnim avtobiografskim pridihom, v katerem je potovanje metafora za življenje. Človeška bitja namreč gradijo svojo identiteto v povezavi s predmeti in spomini, ki sestavljajo njihovo čustveno prtljago. Čustvena zgodovina jih spremlja vse življenje in jim pomaga, da se projicirajo v neznano, v nenehnem ravnovesju med preteklostjo in sedanjostjo. Podobno tudi model V100 Mandello predstavlja vrhunec stoletne zgodovine, bogate z inovacijami in obrtniškim znanjem. Je Moto Guzzijeva prihodnosti, vendar je zasnovan in zgrajen na trdnih temeljih edinstvene preteklosti. Simbiotični odnos med človekom in motociklom je tako v 60-sekundnem videu raziskan zahvaljujoč McGregorjevemu glasu. Igralec ni le poglobljen poznavalec in zbiratelj motociklov, temveč tudi pristen navdušenec nad Moto Guzzijem – to celo do te mere, da vsi zgodovinski motocikli, ki se pojavijo v kampanji, izvirajo iz njegove osebne zbirke in so na njegovo pobudo postali sestavni del pripovedi.

“Ko sem se na pacifiški avtocesti peljal z V100, je bila to resnično vznemirljiva izkušnja, saj gre za zelo edinstven motocikel – športen in hkrati udoben, kot nalašč za dolgo vožnjo. V srcu je popolnoma Moto Guzzi in prav to je pri njem tako čudovito – dejstvo, da jim je uspelo oblikovati sodobno tekočinsko hlajeno zverino, ki se še vedno zdi kot Moto Guzzi,” je pojasnil McGregor.

Videoposnetek, ki je v celoti posnet na 35-milimetrski filmski trak spominja na zlata leta Hollywooda in poudarja edinstvenost modela V100 Mandello, zahvaljujoč kadrom, ki so vedno v ravnovesju med starim filmom in sodobno umetnostjo, kot tudi zaradi uporabe izjemno sugestivnih lokacij, kot so brutalistična hiša Erica Lloyda Wrighta v Malibuju, Pacific Coast Highway, puščavske sipine v Lancastru, reka L.A. in predor Second Street v centru Los Angelesa.

NA HITRO O MODELU V100 MANDELLO
Moto Guzzi je leta 2021 praznoval 100. obletnico, vendar je podjetje to bolj kot prestižni mejnik vzelo kot osnovo, na kateri je začelo graditi svoje naslednje stoletje zgodovine. Prihodnost, ki je že začrtana in v kateri bo Moto Guzzi še naprej izdeloval veličastne motocikle, ki bodo pristni in drzni po značaju, posvečeni Guzzistom in vsem, ki si želijo pripadati družini Moto Guzzi. Sodobna motorna kolesa, ki prekipevajo od šarma, se ponašajo z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja zabavo in varnost, ter so ponosno “izdelana v Italiji”, v tovarni v Mandello del Lario, ki je še naprej središče strasti za Moto Guzzi. Gre za legendarno proizvodno mesto, ki bo v prihodnjih letih dobilo povsem novo podobo zaradi ambicioznega projekta prestrukturiranja, širitve in razvoj in postala poosebljenje nove industrijske vizije, ki temelji na konceptih okoljske trajnosti in učinkovite rabe virov ter lahko spodbuja tisto, kar je v bistvu pravi zaklad, ki skrbno usklajuje tradicijo, inženiring in oblikovanje.

Korak proti letu 2121 je bil že narejen, korak, ki je glede šarm novega modela Moto Guzzi V100 Mandello izjemno drzen korak v prihodnost. “100” kot v prvem stoletju, zdaj v preteklosti, v obdobju strasti, spretnosti, inovacij in uspehov, tako športnih kot komercialnih, ki so omogočili izdelavo nekaterih najlepših in najbolj priljubljenih motociklov na svetu. “100” v drugem stoletju, ki se je pravkar začelo. “100”, ki po tradiciji Moto Guzzi označuje velikost zelo sodobnega novega motorja, ki je osnova za serijo motociklov nove generacije, ki bodo ugledali luč sveta v prihodnjih letih. Začenši s praznega lista in s pravo svobodo domišljije je Moto Guzzi pripravil motocikel, ki je po slogu in vsebini zelo sodoben, inovativen in nezamenljiv. Združuje tradicionalne Moto Guzzijeve vrednote športa in potovanja v enem samem motociklu. Tako V100 Mandello v vseh pogledih odpira novo poglavje, saj na inovativen način in s svežo vizijo interpretira športno-turistični svet. Kompaktne dimenzije in dinamična športna vožnja, značilna za najboljše roadsterje, sta zaradi tehnologije in aerodinamičnih rešitev združeni z udobjem in zaščito potovalnega motocikla. V100 Mandello odlikuje izvirnost, ki se izmika vsakršni klasifikaciji – ne gre za kompromis, temveč za popolno sintezo kategorij, ki so do zdaj veljale za diametralno nasprotne.