10 LET PLODNEGA SODELOVANJA

Na mariborskem nogometnem prostoru prevladuje vijolična, temu pa ostaja zvesta tudi prenovljena podoba dresov NK Maribor. Nogometaši iz Ljudskega vrta se v prihajajoči sezoni novim zmagam naproti podajajo v dresih, ki jih je zanje že jubilejno 10. leto oblikoval adidas.
 
Igralci NK Maribor bodo tudi v aktualni sezoni na igriščih igrali v dresih nemškega proizvajalca adidas, ki že deseto leto zapored podpira vijol’čne. adidasovi oblikovalci so za mariborski klub osvežili podobo dresov, ki so jih premierno predstavili kapetan Marcos Tavares, vezist Jan Repas in obrambni igralec Martin Milec.
 
Domači dres zaznamuje vijoličasta barva, ki se letos ponaša v kombinaciji z zlato barvo, v katero so obarvani detajli. Kadar na tekmah ne bodo mogli obleči domačega dresa, pa bodo Mariborčani odeti v dres bele barve s kombinacijo zlatih in vijoličastih detajlov. Tako bodo tudi na gostujočih tekmah med doseganjem novih zmag zastopali barve svojega kluba. Dresi so obogateni s tkanino Aeroready, ki odvaja vlago in hitro vpija vodo, zaradi česar se bodo nogometaši v dresih povsod počutili udobno in pripravljeno na nove izzive.
 
V novi opremi se je NK Maribor na svoje domače igrišče Ljudski vrt prvič podal prejšnji četrtek. Na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za UEFA Europa Conference League so se izbranci Simona Rožmana pomerili z FC Urartu in obenem svetu predstavili nove drese.
 
Novi dresi so že na voljo tudi vsem navijačem. V prodaji so v obeh klubskih trgovinah v Mariboru: Vijol’čna Bajta Tyrševa ulica 1 ali Vijol’čna Bajta Mercator center Tabor II (Ulica Eve Lovše 1) in na spletni strani www.vijolcnabajta.si.